25 співробітників пологового будинку ім. Святої Анни не захотіли працювати у майбутньому перинатальному центрі

Під час реорганізації пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання до пологового будинку № 1 не усі його працівники перевелися до майбутнього перинатального центру. 25 працівників звільнилися.

Про це вчора, 24 лютого, розповів колишній головний лікар пологового будинку № 2 ім. Святої Анни Володимир Капко.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року, під час третього засідання п’ятої сесії міськради Кропивницького депутати підтримали питання Про оптимізацію мережі лікувально–профілактичних закладів комунальної власності м. Кропивницького та реорганізацію пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання до пологового будинку № 1. Тоді міська влада заявила про початок створення міського перинатального центру на базі пологового будинку № 1.

Про те, як медикам працювати на новому місці, які проходить адаптація, розповів Володимир Капко.

DSC_0001

“Не всі працівники були переведені. Частина з них не побажали працювати тут, тому написали заяви на звільнення. Причини різні, у кожного своя.
Дуже важко відповісти на питання, чи адаптувались ми на новому місці роботи. У кожного цей процес буде особистий – у кого тиждень, у кого два, у когось може бути і рік. Вжитися у новому колективі, це дуже складно”, – каже лікар.

Серед 25 працівників, які не побажали переходити у пологовий № 1 були лаборант, лікар-неонатолог, середній та молодший медперсонал, а також деякі працівники адміністративного відділу.

Попри обіцянки перевести усіх працівників пологового будинку № 2 на аналогічні посади, деякі медики займатимуть нижчі. Таким зокрема є і сам Володимир Капко, який раніше очолював пологовий будинок ім. Святої Анни.

“Мені спочатку пропонували посаду заступника головного лікаря з оргметодроботи, але зараз мені запропонували іншу посаду – завідуючий гінекологічним приймальним відділенням”, – констатує факт колишній головлікар.

Але остаточно говорити про відповідність отриманих посад обіцянкам можливо буде тоді, коли будуть затверджені штати. Поки що штатний розпис не готовий.

DSC_0007

Пану Володимиру поки важко сказати, чи кращими є умови перебування та надання медичних послуг тут, ніж були у його медзакладі.

“Частина обладнання, яке було у нас, воно перейшло сюди. Поки що важко сказати, чи кращими тут будуть умови надання медичних послуг. Як і у нас, так і тут, деякого обладнання недостатньо і в майбутньому ми плануємо дещо закупляти”, – каже він.

Володимир Капко запевняє, що нових працівників зустріли тут добре. Усі лікарі один одного давно знають, тому їх процес адаптації буде коротшим.

Нагадаємо, начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук запевняла, що до червня 2017 року мають бути завершені усі роботи по створенню міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня на базі пологового будинку №1.

DSC_0009

DSC_0011

Читайте також:

Після перетворення пологового будинку № 1 у перинатальний центр запрацює 4 нових відділення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар