Кропивницькі депутати підтримали питання реорганізації пологового будинку №2

Сьогодні, 17 листопада, під час третього засідання п’ятої сесії міськради Кропивницького депутати підтримали питання Про оптимізацію мережі лікувально–профілактичних закладів комунальної власності м. Кропивницького та реорганізацію пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання до пологового будинку № 1.

Після розгляду всіх питань порядку денного, міський голова запропонував повернутися до цього питання, оскільки на першому засіданні його було виключено. Депутати 24-ма голосами погодилися з пропозицією. А згодом, 27-ма голосами підтримали даний проект рішення.

Це питання викликало бурхливі обговорення в залі. Заступниця начальника управління охорони здоров’я Лариса Кудрик запевнила, що у разі необ’єднання цих двох пологових, їх штат, згідно урядової програми, буде значно скорочено. Вона накголосила, що питання оптимізації пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання до пологового будинку № 1 є надзвичайно важливим. Адже, на базі першого пологового, після об’єднання планують відкрити перинатальний центр третього рівня, а в приміщеннях пологового ім. “Святої Анни” – другу міську лікарню із сучасним гемодіалізним відділенням.

Ряд депутатів не погодилися з тим, що для того, щоб модернізувати та розвивати не обов’язково закривати пологовий будинок. Депутат Капітонов у своєму виступі навіть назвав підтримку цього питання злочином міського голови.

Але, як би там не було, це дискусійне і резонансане питання знайшло своє завершення – у Кропивницькому об’єднають два пологових будинки у один сучасний перинатальний центр.

Згідно тексту рішення, яке підтримали депутати:

… з метою раціонального використання наявних трудових, фінансових та матеріальних ресурсів, підвищення рівня надання акушерсько–гінекологічної допомоги жіночому та дитячому населенню м. Кропивницького Кіровоградська міська рада вирішила припинити юридичну особу – пологовий будинок № 2 ім. “Святої Анни” шляхом приєднання (реорганізації) до пологового будинку № 1 та призначити комісію з реорганізації пологового будинку № 2 ім. “Святої Анни” .

Повний текст рішення та склад комісії з реорганізації дивіться у документі нижче.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар