У Кропивницьких тролейбусах з’явилися нові білоруські компостери

Кропивницьке КП “Електротранс” встановило 30 нових білоруських компостерів для тролейбусів, які були придбані жовтні 2016 року. Пристрої для для гасіння талонів вже встановили в нових тролейбусах.

Про це Першій електронній повідомив керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко.

Нові тролейбуси, які вийшли на лінію 28 грудня 2016 року, курсували без компостерів, адже у розпорядженні підприємства знаходились лише старі пристрої, які кріпляться на корпус тролейбусу.

“Ми думали поставити ті, що в нас є, але якби ми просведрлили у корпусі отвір, ми б порушили гарантію. Тому ми замовимо компостери, які будуть чіплятись на поручні”, – розповів тоді керівник тролейбусного підприємства.

Луценко ЕлектротрансЯк повідомив Олександр Луценко, КП “Електротранс” придбало 30 компостерів білоруського виробництва за ціною 477 грн за штуку (разом з ПДВ). Загалом на закупку витратили 14 тис. 310 грн.

Пристрої для для гасіння талонів придбали у ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” в кінці грудня 2016 року.

“Ми зв’язувались з багатьма підприємствами, але вони пропонували ціну понад 500 грн за один компостер, а пропозиція дніпровської фірми була найвигіднішою. Усі необхідні документи по закупці ми обов’язково незабаром викладемо в системі електронних закупівель “ProZorro”, – запевнив Олександр Луценко.

ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН”, у якого закупили компостери, зареєстроване у місті Дніпро, по вул. Криворізькій, 1, кінцевим бенефіціаром (контролером) та гендиректором є Олег Петрович Сухов. Згідно даних Мін’юсту, ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами, торгівлею іншими автотранспортними засобами, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею фарфором, скляним посудом і засобами для чищення, оптовою торгівлею іншими машинами й устаткованням, неспеціалізованою оптовою торгівлею.

Нагадаємо, 10 жовтня у системі публічних електронних закупівель “Prozorro” відбувся аукціон, яким було визначено переможця у тендері на поставку 20 нових тролейбусів у Кропивницький – ТОВ “ДУОТРАНС” з Дніпра. Підприємство виграло тендер з пропозицією 79 млн 785 тис. грн.

Перші машини мали прибути до Кропивницького ще 15 листопада, але через проблеми з розмитненням запчастин на білорусько-українському кордоні, поставка тролейбусів затрималася. Наразі залишилося довести з Дніпра один транспортний засіб.

28 грудня перші 8 з 20 нових тролейбусів “Дніпро” Т-103 виїхали на лінію.

Тролейбуси “Дніпро” Т-103 – 12-ти метрові низькопідлогові модифікації тролейбуса “МАЗ” 103-Т, що з 2013 року складається в Україні з білоруських запчастин, на Південному машинобудівному заводі. Загальна пасажиромісткість тролейбусу – 100-108 чоловік, 25 з яких сидячих.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар