Фортечні вали у Кропивницькому засяяли лампадками пам’яті

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 26 листопада, у Кропивницькому пройшла поминальна хода. Близько трьох сотень кропивничан зупинилися біля пам’ятника жервам Голодомору. Навколо, на пагорбах, сяяли лампадки.

Під звуки ритмічного дзвону сотні кропивничан вирушили колоною від собору до народного пам’ятника “Жертвам Голодомору”.

Поклавши квіти та колоски до підніжжя пам’ятного знаку, кропивничани приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

“Кіровоградщина як і багато інших областей втратила мільйони чоловіків, жінок, дітей під час тих трагічних днів. Дивлячись метрику, ми знаємо, що у колишньому Зінов’євську тільки за зиму 33-го року померло 4,5 тис. людей, в місті Олександрії – 1,5 тис. І я сумніваюся, що це правдиві цифри. Адже як говорять ті, що пам’ятають ті історії, ми можемо говорити, що ще трагічнішими були події і на Кіовоградщині, зокрема”, – зазначив голова ОДА Сергій Кузьменко.

DSC_0018

Кропивничани зібралися вшанувати пам’ять невинно закатовинах поблизу народного пам’ятника, який було збудовано на кошти меценатів та містян. Кропивничани тримали в руках свічки, а навколо місця вшанування жерв Голодомору – на пагорбах – були розставлені лампадки.

DSC_0135

“Голодомор торкнувся моєї родини. Брат прадіда зник. Прадід моєму батькові розповідав, що хлопчика так і не знайшли. Або він помер десь на околиці, або його з’їли. І, кажуть, багато людей так – невідомо де зникли. Моя родина щороку приєднується до вшанування пам’яті”, – розповіла кореспонденту Першої електронної кропивничанка Олена.

Тепер у Кропивницькому є таке місце, де вшановуватимуть пам’ять тих, чиє серце зупинилося від голоду. Пам’ятний знак “Жертвам Голодомору” освятив Єпископ Кропивницький і Голованівський УПЦ Київського патріархату владика Марк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар