У центрі Кропивницького обвалився житловий будинок. Дивом вдалося уникнути жертв

Сьогодні вночі у Кропивницькому по вул. Тараса Карпи, 51 обвалився житловий будинок. Єдина мешканка цього старого будинку дивом уникнула загибелі.

Як повідомили Першій електронній у прес-службі У ДСНС області, обвалилася фасадна стіна однієї з трьох квартир цього будинку.

“До нас на лінію 101 надійшло повідомлення про те, що по вул. Тараса Карпи, 51 сталося руйнування стіни будівлі. На місце події було направлено черговий караул на аварійно-рятувальному автомобілі. По прибуттю було встановлено, що це одноповерховий житловий будинок на три квартири і в одній з цих квартир сталося часткове руйнування фасадної стіни. Загиблих та травмованих немає. Нашими підрозділами було проведено огородження місця події, і паралельно, коли ми отримали повідомлення, туди було направлено екіпаж патрульної поліції та екіпаж КП “Теплоенергетик”. Орієнтовна причина руйнування – проведення робіт на цокольному поверсі. На даний момент питанням про відселення мешканки зруйнованої квартири, подальшим розслідуванням та встановленням причин руйнування займаються органи місцевої влади”, – розповіла речниця обласного У ДСНС Вікторія Крохмалюк.

Зазначимо, що руйнування стіни відбулося у єдиній заселеній квартирі будинку – у інших двох квартирах ніхто не проживав.

IMG_20161124_084844

За інформацією “Златополя”, хазяйку квартири врятувала передбачливість – незадовго до обвалу вона, побоюючись за власне життя, вирішила переставити ліжко зі спальні в їдальню. Як виявилося після трагедії, ліжко разом з хазяйкою могло б просто провалитися в прірву напівпідвалу.
Як розповіла сама мешканка цієї кімнати, сунутися будинок почав учора близько 22-30, а повністю рухнув близько 00-30 сьогодні.
Місцеві переконують, що будівельники, які проводили роботи в напівпідвалі, захопили у власність ще й підвал, та зруйнували там практично усі стіни, на яких трималося перекриття. Імовірно, дім завалився саме через це.
IMG_20161124_084926 IMG_20161124_085253
Поширити:

Залишити коментар:

коментар