У Кропивницькому Макс Кідрук запропонував “Зазирнути у мої сни”

7 листопада у Кропивницький завітав сучасний український письменник, першопроходець у вітчизняній літературі у жанрі технотрилера – Макс Кідрук. 

Цього разу у Кропивницькому (до речі, автор вважає його другим своїм найулюбленішим містом в Україні) Макс Кідрук презентував книгу «Зазирни у мої сни».

Emhp8S7QjGg

“Зазирни у мої сни” — роман у жанрі містичного технотрилера, виданий у вересні 2016 року та презентований на Форумі видавців. Книга з оригінальним сюжетом стала третьою в серії технотрилерів письменника. До цього світ вже побачили ще дві книги жанру: “Бот” та “Бот: Ґуаякільський парадокс”.

Творець сучасної літератури фікшн розповів, звідки черпає ідеї для своїх творів.

«Все почалося зі статті Джека Геллента в одному англомовному журналі під назвою «Декодування зорових образів кори головного мозку», – згадує Макс.

Вчений першим зумів розкодувати нервові імпульси та відтворити те, що бачить людина. Це відкриття ознаменувалось можливістю “зазирнути людині у сон”.

На презентації Кідрук вирішив трішки посвятити публіку в сюжет книги.

«Історія про маленького хлопчика з Рівного, який пережив операцію. Операція не складна, йому видаляли гнійник за правим вухом, але вона, безперечно, має бути проведена під наркозом. І ось коли малий перебував під наркозом, у нього на 36 секунд зупинилося серце. Через 36 секунд серцебиття відновилося і цього часу, як ви розумієте, недостатньо для того, щоб у мозку відбулися незворотні зміни. Тобто, з фізіологічною точки зору малюк відновився у повній мірі. Але за цей час ЩОСЬ із того світу схопило його за руку і повернулося у цей світ разом із ним. І це ЩОСЬ починає приходити до хлопчика у снах. Воно настільки потужне, що починає поступово перекочовувати зі снів у реальність. І вливає не лише на хлопця, а й на всіх, хто його оточує. Зрештою, малий зі своїм батьком виїжджає до США. Чому саме туди? Тому що навіть у найжахливіших своїх снах я не міг уявити, що в Україні в найближчі 300 років з’явиться лабораторія, подібна до тієї, якою розпоряджається професор Геллент, – іронізує письменник. – Там американські вчені намагаються зазирнути у сни дитини для того, щоб з’ясувати, що йому сниться. І ось найстрашніше в цій історії розпочинається тоді, коли оце ЩОСЬ, що приходить до малого у сновидіннях, починає розуміти, що за ним спостерігають», – містично інтригує митець.

eciM-zxK4mc

Кідрук каже, що чудово розуміє ту містичність, у яку занурив аудиторію, але не може далі говорити, тому що почнуться спойлери і втратиться все задоволення від читання.

Автор наголошує, що в книзі немає нічого містичного. Все те, що розказано, знайде в кінці своє пояснення і буде чітко аргументовано. Щодо жанру, то Кідрук визначає, що книга наполовину технотрилер, а наполовину  – соціальна драма. Письменник каже, що не хоче, аби читачі (а переважно читачки) лякалися цієї приставки «техно». Це в першу чергу – драматична історія.

«Це історія про постмайданну Україну, про сім’ю, яка бере кредит у валюті і зрозуміло, що з ними стається, коли курс національної валюти падає. Історія про сім’ю, яка розпадається під зовнішнім тиском, розпадається в той момент, коли їм потрібно бути разом, щоб допомогти їхньому малому», – говорить Кідрук і прикушує собі язика, щоб не сказати зайвого.

Макс Кідрук поділився також історією про створення буктрейлерів до своїх книг.

«Спочатку збирав нарізки відео з YouTube, а потім, коли почалися проблеми з правовласниками, я почав робити буктрейлери сам», – ділиться митець.

У кінці презентації глядачі висловили свою подяку бурхливими оплесками, а Макс лише сором’язливо посміхався і дякував відданій кропивницькій публіці. Після презентації книги автор із задоволенням роздавав автографи та фотографувався зі всіма бажаючими.

mVmaWTI74FQ

U5zH6-rj4zE

LycaHf_hYow

Можна лише щиро порадіти від того, що до Кропивницького приїжджають освічені люди, які здатні змінити свідомість оточуючих на краще.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар