Концерт “Проліску” з Кропивницького пройшов у Польщі на “Ура!”

40 юнаків та дівчат з народного хореографічного ансамблю “Пролісок” з успіхом виступили на концерті під час свята Обжинків у гміні Клодзко Нижньосілезького воєводства (Республіка Польща).

“Пролісок” спеціально запросили на це свято. Справа в тому,  що війт гміни Станіслав Лонгава декілька років тому, перебуваючи з офіційним візитом на Кіровоградщині, бачив виступ цього колективу безпосередньо на сцені Кропивницького. І був ним приємно вражений. Тому цього року гміна знайшла можливість запросити танцюристів до себе у гості.

Делегацію колективу очолював його керівник, народний артист України, професор Анатолій Коротков. Виступом своїх вихованців, які показали українські народні танці, він задоволений, хоча зазначив після концерту, що “Пролісок” звик виступати перед залом, де збираються шанувальники мистецтва і можуть гідно оцінити майстерність танцюристів.

“У Польщі ж цього разу довелося давати концерт перед людьми, які просто зібралися відпочити. Та приємно, що й вони не залишилися байдужими після побаченого та змогли доторкнутися до української культури, тому оплесків було дуже і дуже багато”, – наголосив Анатолій Коротков.

А підтвердженням великої поваги поляків до “Проліску” став подарунок – великий кошик квітів від гміни.

Нагороджували кропивницьких танцюристів щедрими оплесками і криками “Молодці!”і свої земляків – члени делегації Олександрівського району, які також були запрошені на це свято, що вшановує працю сільських трудівників і закінчення збору врожаю та є головним святом року у гміні.

А слова вдячності за гарний виступ олександрівці змогли висловити учасникам колективу та Анатолію Короткову вже за лаштунками сцени після концерту.

unnamed (4) unnamed (3) unnamed (2)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар