У День народження України центром Кропивницького пронесли 25-метровий вишитий рушник

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України у Кропивницькому центральною вулицею міста пронесли вишитий рушник. Містяни у вишиванках під звуки оркестру пройшли від площі Дружби народів до площі перед міською радою, де приєднались до загальноміського святкування Дня народження України.

Колону очолювали троє школярів у вишиванках, за ними – сильні чоловіки з прапорами, оркестр, рушник у руках майстринь, які його вишивали. Також до ходи приєднались кропивничани у вишиванках.

“Моя донька допомагала вишивати цей рушник. Вона давно займається вишивкою і вирішила долучитись до цієї загальноміської акції. Ми святкуємо День Незалежності всі разом, усім містом, родиною. Донька – з рушником там, попереду, а ми з чоловіком і онукою – тут, у вишиванках. День Незалежності – родинне свято всіх українців”, – розповіла про родинну традицію Лебеденків кропивничанка Оксана.

Нагадаємо, 19 травня, біля приміщення Кіровоградської міської майстрині місцевої фабрики розпочали вишивати 25-метровий рушник. Роботу, як і планувалося, завершили до Дня Незалежності України. Майстрині швейної фабрики “Мрія” почали роботу над рушником у День вишиванки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар