У Кропивницькому заслухали свідків у справі судді, якого підозрюють у нетверезому кермуванні

Олексій Галаган на одному із судових засідань у Кіровоградському райсуді

Сьогодні, 23 серпня, у Кіровоградському райсуді продовжили розгляд справи за трьома адмінпротоколами, які патрульні поліцейські склали на Олексія Галагана – суддю Кіровського райсуду.

Нагадаємо, перше засідання по цій справі відбулось 17 серпня. Тоді його перенесли за клопотанням захисту підозрюваного.

На сьогоднішнє судове засідання підозрюваний Олексій Галаган прийшов у супроводі адвоката Володимира Буряка та ще одного захисника Альони Білоконь, а поліцейські, які складали протокол на Галагана, відразу не з’явились. Командир роти поліції Рачкелюк повідомив, що двоє патрульних були на чергуванні. Але за півгодини обидва з’явились до суду.

DSC_1066

DSC_1063

У цей час у засіданні почали перегляд відео з камер поліцейських. На відео було видно як поліцейські зупинили автомобіль УАЗ Патріот, за кермом якого перебував Олексій Галаган, через відсутність підсвітки на задньому номері авто. Під час спілкування з поліцейськими вони повідомили Галагану, що у них є підозра, що він у нетверезому стані. На пропозицію пройти тест на драгері, підозрюваний відразу погодився. Але драгер був в машині командира роти, який вже прямував на місце події. Поки на місце доставляли драгер, правоохоронці знайшли двох свідків.

DSC_0007

Коли на місце прибув командир роти Рачкелюк з драгером, поліцейські знову поцікавились, чи згоден пан Галаган пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Той декілька разів погоджувався, а потім відмовлявся. У підсумку, він погодився пройти перевірку у наркодиспансері.

На відео видно, що підозрюваний постійно комусь дзвонить. Після довгих розмов по телефону він заявив, що йому батько наказав їхати додому.

Після цього пан Галаган нібито погодився їхати до наркодиспанскру, але попросив закрити машину, і пішов до автівки. Сівши за кермо, він запустив двигун і рушив. Поліцейські намагалися завадити руху авто, але не змогли. Почалася погоня. Втікач не реагував на звукові та світлові сигнали поліцейських. Авто підозрюваного заїхало у двір приватного будинку по вул. Лелеківській, і за ним закрились ворота. Через деякий час Олексій Галаган вийшов з двору з батьком і почав вимагати написати якусь відмову. З цього моменту відео з камер немає. Далі на камери поліцейських зафіксовано те, як підозрюваний проходить тест на алкоголь у наркодиспансері.

Відео, яке було продемонстровано у суді, дивіться на нашому сайті згодом.

Між переглядом двох дисків відео суддя М. Сарап заслухав свідчення двох патрульних поліцейських Бєлошевського і Сафонова які складали протоколи на підозрюваного.

Читайте також: Чия правда: суддя Кіровського райсуду VS патрульний Кропивницького

DSC_1082

Адвокати Галагана постійно задавали питання щодо процесуальних подробиць, причин зупинки, затримання, тощо. Час від часу у залі виникали суперечки між активістами, які слухали справу і були прихильними до поліцейських, та групою, яка прийшла підтримати Олексія Галагана.

DSC_1077 DSC_1078

Зазначимо, що серед тих, хто прийшов у підтримку підозрюваного був і депутат міськради від Опоблоку Анатолій Ларін.

DSC_1096

Сам Олексій Галаган заявив, що він не визнає своєї вини, і не розуміє причини своєї зупинки. Він наполягає, що погодився проходити тест на драгері, але його занадто довго везли. Крім того, він продовжує наполягати, що поліцейські його побили.

Оскільки третій патрульний Жуковський, який теж складав протокол на підозрюваного, не з’явився на засідання через відпустку, розгляд справи перенесли на 15 год. 26 серпня.

Нагадаємо, 25 липня, близько опівночі, патрульні зупинили автівку через технічну несправність освітлення, а в процесі спілкування, за версією поліції, патрульні виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієм виявився суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган.

Він заперечує факт свого алкогольного сп’яніння. Крім того, Галаган стверджує, що поліцейські його побили. А патрульні в свою чергу звинувачують його у злісній непокорі.

У результаті, патрульні склали на Олексія Галагана три протоколи – за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Спочатку матеріали справи передали до Кіровського райсуду, але, оскільки підозрюваний там працює, її було перенаправлено до Апеляційного суду, який передав справу до Кіровоградського районного суду.

Олексій Галаган, у свою чергу, наступного ранку, 26 липня, звернувся до прокуратури із заявою про побиття.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар