Кропивничани з обмеженими можливостями запропонували містянам сісти в інвалідний візок

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 15 серпня, кропивничани з обмеженими можливостями прийшли до міськради та запропонували містянам і депутатам сісти в івалідний візок та спробувати дістатись аптеки, пенсійного фонду, лікарні.

“Просто людям на візках урвався терпець. На даний момент вони сидять вдома, у чотирьох стінах, тому що немає доступного транспорту для людей з інвалідністю. Навіть мами, які виховують дітей до трьох років, не можуть потрапити до транспорту, до лікарень. Ми хочемо привернути увагу влади до цієї проблеми”, – розповіла Першій електронній голова ГО “Серце матері” Людмила Шукрута.

Кожному, хто згодиться сісти у інвалідний візок, аби спробувати подолати “дорогу людини з обмеженими можливостями”, організатори підготували завдання. До прикладу, маршрути: дістатися до пенсійного фонду, лікарні, аптеки, супермаркету, церкви тощо. Результати таких умовних “перевірок” будуть фіксуватись за допомогою наклейок: доступне чи ні це місце для людини з обмеженими можливостями.

DSC_0600

До організаторів акції вийшов секретар міськради Сергій Бойко, який порадив активістам скласти пропозицію і подати її на профільну комісію. За його словами, згідно цієї пропозиції є можливість закласти кошти у міському бюджеті на наступний рік.

Окрім того, Людмила Шукрута зазначила, що люди з обмеженими можливостями, як ніхто, потребують діалогу із владою. А комітет доступності у Кропивницькому перестав працювати у жовтні минулого року. Тож жінка звернулась до секретаря міськради із проханням відновити комітет доступності та, за можливості, облаштувати його проведення на першому поверсі. Адже людині на візочку дістатися вище майже неможливо.

DSC_0627

Згодом до активістів вийшов і міський голова Андрій Райкович, який вислухав прохання людей із обмеженими можливостями і зазначив, що ці проблеми мають бути вирішені обов’язково за участі саме таких особливих людей:

“Тільки вони знають, як потрібно облаштувати місто і зробити його доступним. Адже саме таким людям треба забезпечити зручність”, – зауважив Андрій Райкович.

DSC_0662

Поширити:

Залишити коментар:

коментар