Кропивничанам розкажуть про відомих особистостей області

У рамках відзначення 25-ої річниці з Дня Незалежності України 22 серпня об 11.00 у читальному залі Державного архіву Кіровоградської області відбудеться презентація виставки архівних документів та матеріалів «Роль особистості у державотворчому процесі» за участю громадськості міста.

Учасники заходу матимуть можливість ознайомитись з архівними документами кінця ХІХ ст. – ХХ ст., що висвітлюють вагомий внесок у розбудову держави видатних осіб нашого краю, а саме Марка Кропивницького, Володимира Винниченка, Євгена Маланюка, Євгена Чикаленка, Миколи Смоленчука, В. Кобзаря та інших.

Масив експонованих документів складають, зокрема, метричні записи про народження М. Кропивницького, В. Винниченка, відомості про зарахування Є. Чикаленка, визначного громадського діяча, мецената української культури, публіциста до навчання у Єлисаветградському земському реальному училищі 1875 р., письмова робота з російської мови учня шостого класу Євгена Маланюка за 1913 р. тощо.

Виставка «Роль особистості у державотворчому процесі» відкриває один із самих цікавих пластів документальної спадщини – особові документи. Адже процес державотворення — це діяльність визначних осіб вітчизняної  історії.

Документи Національного архівного фонду України, що зберігаються у Державному архіві Кіровоградської області, – цінне історичне джерело, яке ми маємо зберегти для прийдешніх поколінь.

У даному заході візьмуть участь працівники культури та освіти, краєзнавці, громадськість і молодь м. Кіровограда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар