У центрі Кіровограда депутат міськради “засклив” дерева

Учора, 15 червня, у центрі Кіровограда, біля готелю “Київ” “засклили” чотири берези. На металевому каркасі, у який місяць тому помістили дерева, почали монтувати конструкції зі склопакету.

Як вдалося з’ясувати нашому журналісту, власником ділянки, де ведеться будівництво, є депутат міської ради Рафаел Санасарян.

Сам власник ділянки підтвердив, що він веде там будівництво, але вважає це реконструкцією фасаду.

“Ми реконструюємо вхідну групу. У нас є магазин, але немає входу, от ми його і облаштовуємо. Це буде перший магазин, в якому будуть рости живі дерева. На мою думку, це буде прикладом для тих, хто нищить дерева на своїй території”, – розповів Рафаел Санасарян.

Як він запевнив, фасад реконструюють таким чином, що дерева не будуть пошкоджені.

В управлінні архітектури, куди звернувся наш журналіст, підтвердили, що ФОП Санасарян має документи на землю, на якій будується, проте, ніяких повідомлень щодо початку будівництва він не надавав.

“Ніяких дозволів чи містобудівної документації ми не видавали, про початок будівництва на цій ділянці нас ніхто не попереджав. Якщо, за будівельними нормами, це лише поліпшення фасаду, а не капітальне будівництво, то дійсно, ніяких дозволів йому не треба мати”, – розповів головний архітектор Кіровограда Вадим Мездрін.

За його словами, місяць тому, коли там почали зводити металевий каркас, управління архітектури звернулось до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області (ДАБІ) з листом. Проте ніяких змінне відбулося.

“ДАБІ може визначити, реконструкція, чи будівництво ведеться на цій ділянці, і, якщо є якісь порушення, вжити заходів. Управління архітектури таких повноважень не має”, – запевнив Вадим Мездрін.

Головний архітектор міста запевнив, що сьогодні ж від управління підготують лист до ДАБІ.

В Управлінні державної архітектурно-будівельної інспекції області, куди також звернувся наш журналіст, підтвердили, що по даному об’єкту місяць тому було звернення від міського управління архітектури, проте ніяких незаконних дій під час огляду інспектором виявлено не було.

“Тоді там стояв металевий каркас, і ніяких будівельних робіт там не виконували”, – розповіла начальниця управління ДАБІ в Кіровоградській області Світлана Бем.

Чи являється зведення стін зі склопакету капітальним будівництвом, вона не змогла сказати, оскільки, не бачила масштабів діяльності.

“Для того, щоб наш фахівець вийшов на об’єкт, ми маємо отримати письмове звернення від фізичної чи юридичної особи, за телефонним дзвінком ми нічого робити не будемо. Якщо надійде звернення, на об’єкт вийде наш інспектор, дасть оцінку діям забудовника, і потім лише ми будемо вживати якихось заходів”, – повідомила Світлана Бем.

Поки ДАБІ встановить характер та масштаби цього будівництва, воно й далі триває. Сьогодні, 16 червня, на об’єкті працювали будівельники, які лаштують стіни зі склопакету, і за їх словами, скоро перейдуть до даху. Працівники, які виконують будівельні роботи запевнили, що дерева ніяким чином не постраждають, адже конструкцією передбачено гумовий каркас навколо них.

Власник ділянки Рафаел Санасарян запевнив нашого журналіста, що на цьому місці буде вже не ломбард, а інший об’єкт, і коли містяни його побачать, всі питання щодо дерев відпадуть. Також він пообіцяв запросити всіх представників ЗМІ, які приділили значну увагу зведенню цього об’єкта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар