У Кіровограді відбулась друга ІТ-конференція KirovogradJS

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Навздогін щорічній Vesna-Soft у Кіровограді відбулась ІТ-конференція KirovogradJS – креативний простір KOWO не має часу для відпочинку, адже ледь не щотижня відкриває свої двері для тренінгів, зустрічей із цікавими людьми тощо.

Учора, 28 травня, у Кіровограді зібралось близько сотні програмістів та розробників, щоб відкрити для себе нові призми сфери JavaScript. Один зі спікерів був із Києва – Марк Орел, всі решта – з Кіровограда.

Незмінним організатором KirovogradJS є кіровоградець Євген Обрєзков. І знову з корабля на бал: як і минулого року щойно Євген повернувся із КharkivJS, відразу взявся за організацію подібного заходу в Кіровограді. До речі, KirovohradJS проводиться за аналогами харківських та одеських розробників. Євген має неабиякий досвід у розробці, тож не тільки організовує конференції, а і традиційно виступає доповідачем.

“Якщо не враховувати моменти, коли ми міняли розклад за півгодини до старту, то все пройшло дуже добре. Спочатку була задумка провести конференцію на цілий день – до 6 вечора. Але в останній момент ми вирішили зробити її менше за часом і не прогадали. За ці 3 години активності було більше, ніж ми очікували. Учасники постійно щось обговорювали і ставили питання. Активність було видно в кожному куточку KОWО. І це дуже круто”, – поділився враженнями з Першою електронною Євген Обрєзков.

Учасник конференції, програміст Олександр Михайлюк розповів, що на KirovogradJS вперше, але раніше побував подібній конференції в Одесі на іншу тематику. З JavaScript часто стикається в роботі, проте почерпнув із KirovogradJS дещо нове для себе:

“Нове для мене це реактивне програмування. Раніше нічого про нього не чув, цікаво було. А з усім іншим так чи інакше стикався в роботі. Але і в тому, що часто використовую, почув багато хороших порад по розробці, які в подальшому буду використовувати. Деякі моменти своєї роботи навіть переглянув. Загалом багато корисної інформації як для новачків, так і людей із досвідом, – розповів Олександр, – Сподобалася атмосфера. Усі доповідачі досить доброзичливі і прості – не було ніякої “зірковості”. Дуже сподіваюся, що в Кіровограді й надалі будуть проводитися подібні заходи. Із задоволенням буду їх відвідувати”.

Доцент кафедри інформатики КДПУ ім. В. Винниченка Олександр Баранюк розповідає, що для викладачів, надзвичайно важливо “тримати руку на пульсі” – знати чим живуть реальні програмісти:

“Ми маємо впевнитися, що викладаємо саме те, що буде потрібно нашим випускникам. Заходи на кшталт KirovohradJS – одна з таких можливостей, – каже викладач, – Сучасних IT-технологій так багато, що не вистачить життя, аби їх опанувати. Такі заходи як KirovohradJS і такі доповідачі, яких ми там зустріли, дозволяють зорієнтуватися в морі технологій. Я поки що не є фаном Java Script, хоча в даному випадку це не так важливо. Мова програмування – це лише інструмент, який дає можливість виразити певні високорівневі абстракції розробки систем. Чи не найбільше вразила доповідь про реактивне програмування, яке доповідач Андрій Орел майстерно презентував як зрозуміле і надзвичайно привабливе”.

Окремо Олександр Баранюк відзначає внесок Євгена Обрєзкова, якого викладач пам’ятає ще студентом:

“Зовсім недавно Євген був нашим студентом, а сьогодні вже встиг зробити успішну кар’єру. Якщо Євгена-студента скоріше можна було асоціювати з “одинаком”, то сьогодні він виступає в ролі ідеолога, організатора і рушія створення в Кіровограді справжнього IT-community”.

Олександр Баранюк додав, що і надалі планує брати участь у подібних заходах:

“Практика успішних країн показує, що не обов’язково їхати до столиці чи іншого великого міста аби долучитися до важливих справ. Можна важливі справи робити у себе вдома. У нас у Кіровограді є для цього всі можливості. У першу чергу, це люди”.

Окрім доповідей, на KirovogradJS був передбачений інтерактив, тож усі учасники конференції змогли поставити питання доповідачам та висловити свої доповнення до теми. Зокрема, питання ставили в режимі онлайн завдяки прямій трансляцій з KOWO. Згодом повне відео було опубліковано на ютуб-каналі KOWO IT-Hub.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар