Як у Дендропарку боряться з гусінню

У кіровоградському Дендропарку, вчора, 25 травня, спеціалісти почали оприскувати дерева ясена, які вже декілька днів поїдає гусінь.

Щоб ліквідувати гусінь, яка шкодить виключно ясенам, працівники парку обробляють дерева спеціальним розчином. Таку інформацію Першій електроній повідомила агроном кіровоградського Дендропарку Любов Сушко.

За словами агронома, препарат з якого виготовляють розчин, не шкідливий для здоров’я людей. Щодня спеціалісти розпилюють на дерева близько 400 літрів цієї рідини. Як зазначила Любов Сушко, яйце цього виду гусіні (Імовий пильщик), може зберігатися біля дерев роками. Вилуплюється личинка лише за сприятливих для неї погодних умов.

Любов Сушко запевнила, що дерева, які стали жертвами гусіні, відновляться. Про це, за її словами, свідчить досвід боротьби з популяцією гусіні протягом минулих років. Три роки тому після ліквідації Імового пильщика дерева повернулись до нормальної життєдіяльності. Через тиждень гусінь осиплеться з дерева та обернеться в кокон. Працівники парку зберуть її та ліквідують.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар