Колишня директорка Центру реабілітації дітей-інвалідів хотіла вивезти меблі із закладу (ФОТО)

У Кіровограді директорка Центру реабілітації дітей-інвалідів, яка написала заяву на звільнення з цієї посади, хотіла вивезти з Центру меблі, заявляючи, що це її особисті речі. Про це кореспонденту Першої електронної газети повідомили працівники центру.

“Ганна Заботкіна прибула сьогодні зранку до Центру разом зі слюсарем, відкрила свій кабінет, який на час її лікарняного був нами опечатаний, і почала розбирати меблі з метою їх вивезти. Крім того, Заботкіна заявила, що її меблі є у групах, де знаходяться діти”, – розповіла журналісту Першої електронної газети т.в.о. директора Центру Ганна Бондарєва. Оскільки, Заботкіна хотіла вевезти меблі, на яких є інвентарні номери, працівники закладу викликали працівників поліції.

Сама Ганна Заботкіна заявила, що це все її особисті речі, які вона приносила до Центру протягом часу своєї роботи, з 2011 року.

“Я зайшла у свій власний кабінет, де знаходяться виключно мої речі. Всі працівники, які працюють тут з 2011 року прекрасно знають, що то мої меблі, бо саме вони допомагали їх сюди заносити”, – сказала Заботкіна. Також вона підтвердила, що крім кабінету, її меблі є і в інших приміщеннях центру. Зокрема, дві шафи та два письмових столи.

Головний бухгалтер Центру реабілітації Світлана Сметана розповіла нашому кореспонденту, що з її точки зору, договір передачі речей та меблів на зберігання, на який посилається Ганна Заботкіна, є юридично нікчемним і містить ознаки корупції.

“Цей договір прийому-передачі на зберігання Ганна Заботкіна підписала сама собі. Тобто, як посадова особа, вона вчинила дії, що містять ознаки корупції”, – розповіла Світлана Сметана. Крім того, головний бухгалтер повідомила, що перелік речей, які передавались згідно цього документу написаний дуже поверхнево без конкретики, наприклад – “меблева стінка б\в (знаходиться: кабінети психолога та реабілітолога); кількість – 1; ціна – 1000; вартість – 1000”.

“Не вказано жодних характеристик чи інвентарних номерів, вказана лише символічна ціна”, – говорить Світлана Сметана.

Працівники поліції, які прибули на місце, склали акт і заборонили пані Заботкіній вивозити будь-які речі, оскільки документ, який вона пред’являє не дає їй такого права.

Аби захистити майно Центру, туди прибула очільниця ГО “Серце матері” Людмила Шукрута, а також депутат Кіровської районної у місті Кіровограді ради Володимир Муравйов з активістами із “Народної Самооборони “Кіровоград”.

Нагадаємо, конфлікт у Центрі соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради триває давно. Раніше, через скарги батьків дітей, Кіровська районна у м. Кіровограді рада створила комісію, яка виявила численні порушення у роботі Центру. А згодом, рішенням ради Ганну Заботкіну було звільнено із посади директора Центру. Але згодом, вона поновилася, оскільки через суд довела неправомірність такого рішення Кіровської райради.

Наразі Ганна Заботкіна повідомила, що написала заяву про звільнення, і бажає забрати свої речі із закладу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар