У Кропивницькому Петро Порошенко відкрив оновлений корпус дитячої лікарні та подарував сертифікат на новітній апарат УЗД

Сьогодні, 21 серпня, на Кіровоградщині з робочим візитом перебував Президент України Петро Порошенко. У Кропивницькому глава держави взяв участь у відкритті оновленого відділення Дитячої обласної лікарні і вручив головному лікарю сертифікат на новітній апарат УЗД для медзакладу.

Глава держави відзначив, що реконструкції такого масштабу медзаклад “не бачив” понад 50 років.

“Ми збирали гроші і з державного фонду регіонального розвитку, і з обласного та міського бюджетів. Більше 200 мільйонів зібрали на реконструкцію та закупівлю нового обладнання. Це результат нашої спільної роботи. А звідки в обласному та міському бюджеті взялися ці гроші? Це децентралізація. В рази зросли надходження до міського бюджету та до бюджету територіальних громад. Є можливість, не просто виплачувати заробітню платню, а реально турбуватися про розвиток міста”, – наголосив Президент.

Петро Порошенко вручив головлікарю медзакладу Василю Хорощаку сертифікат на новітній апарат УЗД, який дозволить значно підвищити ефективність діагностики захворювань у дітей. Як Президент, так і очільник дитячої обласної лікарні відзначили, що такий апарат є лише у інституті серця у Києві, і тепер – у Кропивницькому.

Разом із Петром Порошенком стрічку під час урочистостей перерізали головний лікар медзакладу Василь Хорощак та голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко

Після цього Петро Порошенко оглянув декілька кабінетів із закупленим обладнанням.

Василь Хорощак розповів, що це обладнання є надсучасним. Апарат дає надчітке зображення і за допомгою нього можна дослідити будь-які органи.

Загалом на Кіровоградщині Президент відвідає чотири локації.

Після візиту Дитячої обласної лікарні Петро Порошенко завітає у Госпіталь для ветеранів, 3-ій полк спецпризначення у Кропивницькому та до однієї з військових частин на Кіровоградщині.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар