На площі Героїв Майдану у Кропивницькому урочисто відзначили річницю створення Нацгвардії

Согодні, 23 березня, біля приміщення Кіровоградської облдержадміністрації на площі Героїв Майдану відбулися урочистості з нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України і показ військової техніки формування.

Привітати нацгвардійців з річницею їх військового формування прийшли керівники області, міста та Кіровоградського району, а також представники Нацполіції, військового комісаріату та містяни.

Командир військової частини національної гвардії № 3011, яка дислокується у Кропивницькому, полковник В’ячеслав Мельник привітав усіх військових зі святом і побажав мирного неба над головою. Командир підрозділу оголосив хвилину мовчання за нацгвардійцями, які загибли при виконанні бойових завдань у зоні АТО.

З річницею створення Нацгвардії бійців привітали очільник ОДА Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноіваненко, секретар міськради Андрій Табалов та голова Кіровоградської РДА, яка тримає шефство над в/ч 3011, Алла Поліщук.

“Україна зіткнулася з серйозним викликом на сході нашої держави. Ми зазнали відкритої агресії від тої країни, яку до того вважали братньою. Сьогодні Нацгвардія відповідає за спокій на мирній частині України, і несе бойове чергування на сході. Під час виконання своїх службових обов’язків у зоні АТО, на жаль, нацгвардійці понесли втрати. Висловлюю слова співчуття родинам загиблих. Світла пам’ять тим, хто загинув за нашу країну”, – виступив перед присутніми Сергій Кузьменко.

Очільник ОДА подякував усім військовим за сумлінну службу і висловив побажання, щоб в Україні якнайшвидше настав мир, але тільки після нашої перемоги.

З нагоди свята та за сумлінне виконання службових обов’язків Сергій Кузьменко нагородив нацгвардійців почесними грамотами та подяками облдержадміністрації. А військовій частині № 3011 голова ОДА вручив сертифікат на отримання кондиціонеру.

Олександр Чорноіваненко наголосив на тому, що Нацгвардія була відновлена в Україні у період військової агресії з боку Росії, і бійці військового формування пишуть нині героїчну історію свого підрозділу.

“Перед нами стоять і юні бійці, які нещодавно вступили до лав Нацгвардії, а є і сивочолі. Це поєднання життєвого досвіду та молодості. Це об’єднує нашу неньку Україну, адже тільки разом ми можемо перемогти наших ворогів. Завдяки вам, ми всі впевнені, що маємо опору”, – звернувся до нагвардійців голова облради.

Олександр Чорноіваненко також нагородив бійців Нацгвардії грамотами та подяками обласної ради.

З нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України бійців також заохотив та відзначив командир військової частини № 3011. З рук полковника В’ячеслава Мельника відзнаки також отримали голова ОДА, голова обласної ради та вдова загиблого у зоні АТО полковника Нацгвардії Павла Сніцара.

По завершенню заходу усі бажаючі мали змогу сфотографуватися біля військової техніки кропивницької військової частини Нацгвардії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар