Як обрати боксерські рукавички?

Якщо ви займаєтесь боксом або хочете віддати свою дитину на бокс, то перше з чого варто почати – вибір боксерських рукавичок. Обов’язково віднесіться до покупки максимально серйозно відповідально, адже неправильний вибір може серйозно нашкодити. Обрати боксерські рукавички не так просто, як може здатись на перший погляд, адже сучасні магазини пропонують просто неймовірний вибір даного товару. Це і аматорські, і професійні, і дитячі рукавички. Вибір залежить від цілого ряду факторів. На що ж звернути увагу при покупці? Спробуємо знайти відповідь разом.

Як довго займаєтесь?

Вибір боксерських рукавичок в першу чергу залежить від того, наскільки професійно ви займаєтесь боксом та ваших параметрів. Боксерські рукавички поділяються на шість типів: любительські, професійні, бойові, тренувальні, снарядні, для аеробіки.

Для новачків – любительські рукавички

Якщо ви робити тільки перші проби в боксі, то ідеальний варіант для вас – любительські боксерські рукавички. Вони є найпростішими і чудово підходять для новачків. Особливістю цих рукавичок є те, що вони зшиті таким чином, що великий палець пришивається паралельно кисті руки. Тобто у таких рукавичках ви не зможете сильно бити, що і не потрібно новачку.

На що звернути увагу при виборі професійних моделей?

Професійні боксерські рукавички бувають різними. Вони відрізняються кількістю унцій. Чим більше унцій вони мають, тим більше наповнювача в них. Також боксерські рукавички відрізняються за вагою. Варто пам’ятати, що вага рукавичок повинна залежати від ваги спортсмена. Чим більше важить боксер, тим ширшими та важчими мають бути рукавички, які він використовує. Проте і надто важчі рукавички не варто для себе обирати, адже займатись в них боксом буде не комфортно.

При виборі боксерських рукавичок варто також звернути увагу на застібку та вентиляцію. Важливу роль відіграє також кріплення на зап’ясті. У професійних моделях фіксація здійснюється за допомогою шнурівки, а у тренувальних та любительських – липучками. Важливо, аби кріплення не дозволяло кулаку рухатись.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар