Кропивницька “Зірка” представила новий тренерський штаб

Футбольний клуб “Зірка” призначив виконувачем обов’язків головного тренера команди Андрія Горбаня. До тренерського штабу наразі також увійшли тренер Олександр Кочура, тренер воротарів Артем Коледа та тренер-селекціонер Олександр Ромашев.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ФК “Зірка”.

“Андрій Горбань це дійсно та людина, яка віддана «Зірці». Він прийшов в команду понад 20-ть років тому ще в далекому 1997 році. Поступово Горбань став гравцем основного складу. В 2003 році разом з командою повернувся до еліти українського футболу. Саме Горбань, як кваліфікований та непоступливий півзахисник, який гарно вмів розпочинати атаки, вніс свій вагомий внесок в те, що кіровоградці впевнено виграли той чемпіонат в Першій лізі. Андрій Горбань провів 32 гри за сезон, а всього за кар’єру в його активі 122 гри в складі «Зірки».

Після закінчення ігрової кар’єри Андрій Павлович залишився відданим футболу та нашому місту. Він пройшов нелегкий шлях від починаючого тренера, котрий вчився разом зі своїми вихованцями, до наставника «Зірки» U-19, який не боявся експериментувати й сміливо довіряти місце в складі зовсім юним футболістам. Тож Андрій Горбань має свій підхід до молодих футболістів, на яких він і буде спиратися в ході наступного сезону в Першій українській лізі. Тож, бажаємо Андрію Павловичу Горбаню досягти поставленої мети й підняти нашу «Зірку» до чергової вершини”, – йдеться на сайті.

Народився Андрій Горбань 21 березня 1978 року. Футболом почав займатись з 6 років. Із 12 років виступав за ДЮСШ «Спартак» (Харків). Перші тренери: Пільгуй М.В., Лінке В.І.

  • Із 1992 по 1997 рр. навчався в Харківському спортивному інтернаті, де одержав диплом молодшого спеціаліста по спеціальності «Фізичне виховання».
  • Із 1999 по 2004 рр. навчався в Харківській державній академії фізичної культури. Одержав повну вищу освіту за спеціальністю «Олімпійський і професійний спорт».
  • Із 1996 по 2009 рр. грав за команди «Зірка» (Кіровоград), «Зоря» (Луганськ), ПФК «Олександрія», ПФК «Севастополь», «Нива» (Тернопіль), «НЗФ-Електрометалург» (Нікополь), «Туран» (Тауз, Азербайджан). Майстер спорту.
  • Із 2009 р. по 2012 р. працював тренером-викладачем з футболу в ДЮСШ «Зірка-Спартак».
  • Із 2012 р. – тренер-викладач ДЮФШ Академія ФК «Зірка» (група 2001 р.н.).
  • Із 2017 р. – тренер команди «Зірка» U-19.

Нагадаємо, кропивницька “Зірка” програла двоматчеву дуєль із чернігівською “Десною” і покинула УПЛ.

Футбольний клуб “Зірка” припинив співпрацю із трьома французькими легіонерами – Аделем Гафаіті, Момаром Бангура та Джуліаном Рюльє.

Також за взаємною згодою воротар Євген Паст, захисник Максим Ковальов та півзахисник Максим Драченко припинили співпрацю з футбольним клубом клубом “Зірка”.

А ще провідний півзахисник “Зірки” Ігор Загальський перейшов у СК “Дніпро-1”.

6 травня, тренерський штаб, який очолював команду в минулому сезоні, у повному складі припинив своє співробітництво з ФК “Зірка”.

Окрім того, “Зірку” залишив кращий бомбардир команди трьох сезонів Олексій Чичиков.

Також трійка захисників Павло Полегенько, Іван Цюпа та Арман Оганесян, які постійно входили до основного складу і від яких, певним чином, залежала не тільки вправність оборони, але й швидкий перехід до контратакувальних дій, продовжать свій футбольний шлях у інших клубах.

Згодом півзахисник Ярослав Ямполь, захисники Владислав Веремєєв та Антон Братков залишили “Зірку”. Троє футболістів, які приєдналися до команди взимку, залишили клуб за обопільною згодою.

Директивні органи ФФУ ухвалили рішення про видачу атестатів, які надають право на участь у Всеукраїнських змаганнях під егідою ПФЛ у сезоні 2018/19. Право виступати у Першій лізі отримали 18 команд, серед них і кропивницька “Зірка”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар