Київське “Динамо” вибило “Олександрію” із Кубка України

Воротар Юрій Паньків серед інфікованих на COVID-19 | ФК "Олександрія"

Свій шлях у розіграші Кубка України сезону 2017/2018 «Динамо» розпочало в Олександрії, зійшовшись у двобої з однойменною командою. Основний час матчу закінчився з рахунком 1:1, а після двох екстра-таймів свисток арбітра зафіксував перемогу киян  – 2:3.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу столичного клубу.

Цього разу приїзд найтитулованішого клубу України не спричинив аншлагу на КСК «Ніка», причин чому було одразу кілька – і холодна погода, і будній день, в який проводилися всі матчі цієї стадії турніру. Тим не менше, без підтримки господарі поля не залишилися, як завжди в Олександрії була хороша футбольна атмосфера.

Стартові хвилини гри пройшли за відчутної переваги «Динамо». Підопічні Олександра Хацкевича певний час почувалися немов у себе вдома. Для команди Володимира Шарана у ці хвилини, напевно, головним завданням було не пропустити.

Невдовзі гра підрівнялася і трохи заспокоїлася. Господарі поля, врешті, почали проводити осмислені атаки. Однак саме у цей момент вони пропустили гол. На 36-й хвилині «біло-сині» реалізували швидку атаку. Гонсалес отримав м’яч на правому фланзі на куті штрафного майданчика та віддав у центр на Артема Кравця, який переправив м’яч низом у практично порожні ворота.

По перерві команда Володимира Шарана стала активніше йти в атаку. Однак довгий час олександрійцям не вдавалося створити насправді небезпечний момент біля воріт гостей.

Здавалося, що «біло-сині» вже не втратять свою перемогу в основний час. Однак на 77-й хвилині господарі поля здивували всіх, відмінно реалізувавши стандартне положення. Штрафний з лівого флангу, де до середини тайму взаємодіяли екс-динамівці Полярус та Цуріков, завершився навісом на Старенького, який головою пробив у дальній верхній кут воріт «Динамо».

У хвилини, що залишалися до завершення основного часу, команди не відсиджувалися у захисті, але гольових нагод не створили, тож доля путівки до чвертьфіналу мала визначитися у додатковий час або навіть серії пенальті.

У першому екстра-таймі динамівці створили чи не більше гольових нагод, ніж за весь матч, але не реалізували їх. Господарі поля вже помітно втомилися, залишивши всі сили у основний час, а «Динамо», в грі, в якій Олександр Хацкевич застосував ротацію складу, у вирішальний момент додало.

На самому початку другого екстра-тайму після вкидання з-за бокової Кравець протягнув м’яч уздовж лицевої з правого флангу та поперечною передачею знайшов перед воротами самотнього Бєсєдіна, якому залишилося тільки підставити ногу під пас Артема – і «Динамо» знову повело в рахунку!

«Олександрія» мала кілька чудових нагод, аби вдруге зрівняти рахунок, але на висоті був Георгій Бущан, який двічі поспіль врятував свою команду від голу шикарними сейвами, спершу після пострілу Сітала з близької відстані, потім після удару Грицука зі штрафного.

Остаточно добив господарів той же Кравець, якому, судячи з усього, додала наснаги роль капітана. Він замкнув головою на дальній стійці навіс з правого флангу від Гонсалеса, який попередньо накрутив захисника на п’ятачку штрафного майданчика.

Наставник «біло-синіх» випустив на поле ще двох абсолютних дебютантів першої команди – Ахмеда Алібекова та Богдана Лєднєва.

Вже у компенсований до екстра-тайму час господарі поля заробили 11-метровий – Гармаш порушив правила проти Гітченка. Грицук реалізував пенальті, однак час гри вже було вичерпано, і Юрій Можаровський одразу дав фінальний свисток

.

Сезон 2017/18. Кубок України. 1/8 фіналу

25.10.2017. Олександрія. КСК «Ніка».

«Олександрія» – «Динамо» – 2:3 (основний час 1:1)

«Олександрія»: Паньків, Чеботаєв, Каленчук (Грицук, 46), Цуріков (Бацула, 59), Полярус, Запорожан (к), Гітченко, Сітало, Старенький, Банада (Пономар, 73), Басов

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Хачеріді, Пантич, Миколенко (Лєднєв, 117), Гонсалес, Гармаш, Шепелєв (Алібеков, 112), Смирний (Піварич, 72), Кравець (к), Бєсєдін.

Голи: Старенький (77), Грицук (120+5, з пенальті) – Кравець (36, 116), Бєсєдін (107)

Попередження: Басов (31), Полярус (118) – Кравець (62), Гармаш (90+2), Хачеріді

Поширити:

Залишити коментар:

коментар