Як відзначатимуть День Європи в Кіровограді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Україні День Європи святкується щорічно кожної третьої суботи травня. Цьогоріч загальноєвропейське свято стартує у Кіровограді 20 травня підняттям Прапору Євросоюзу на площі перед міською радою.

Урочистості розпочнуться о 9.00, а після того, як європейський Прапор замайорить на щоглі і прозвучить символічний фінал Дев’ятої симфонії Людвига Бетховена – Гімну Європейського союзу, святкова колона вирушить ходою до Ковалівського парку, де вже сьомий рік поспіль проходитиме фестиваль євроклубів Кіровоградщини «Єврофест-2016», який цього разу матиме формат баркемпу.

Організатори фестивалю виступили управління освіти, науки, молоді та спорту, управління комунікацій з громадськістю, управління інформаційної діяльності, департамент економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти, управління економіки, управління культури і туризму, відділ сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім.Б.Чижевського, ГО «Молодіжне громадське об’єднання «Центр», «YMCAUKRAINE», пункт Європейської інформації «Читай, слухай, дізнавайся про Європу»Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва, за підтримки Представництва ЄС в Україні, Корпус Миру США в Україні,Фундації «Відкрите суспільство», міжнародного агентства «Погляд – NEXT», Київського міжнародного університету.
«Єврофест» об’єднує діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи, національні діаспори. А це – 34 євроклуби з Кіровограда та Кіровоградської області, ГО «Полонія», ГО «НашітеХора», ГО «САУ в Кіровоградській області», ГО «Розвиток».

Ковалівський парк Кіровограда перетвориться на Європейське містечко, у рамках якого будуть працювати творчі майстерні, інформаційні та ігрові палатки, де можна буде отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, взяти участь у цікавих іграх або зробити гарну зачіску, переглянути виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи, взяти активну участь у діяльності форум-театру, продемонструвавши міні-етюди на тему європейських цінностей.

Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна буде дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств. У рамках роботи Європейського містечка планується робота дискусійного клубу «Угода про асоціацію: які можливості вона відкриває» та інтерактивного стенду опитування, де кожен бажаючий буде мати змогу залишити власні думки на тему: «Україна –країнаєвропейських цінностей» та залишити свої побажання. Усі учасники свята матимуть можливість долучитись до участі у квест-грі «Україна єдина. Цілі сталого розвитку».

Запрошуємо кіровоградців та гостей міста взяти активну участь у святкуванні Дня Європи в України. Чекаємо на вас 20 травня 2016 року з 10.00 до 15.30 у Ковалівському парку міста Кіровограда.

Детальну інформацію можна отримати у голови Ради євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ Олени Арутюнян за тел. 05017257510501725751, e-mail: ocdut@ukr.netl

Поширити:

Залишити коментар:

коментар