Кіровоградський бал зібрав понад 28 тис грн для дітей загиблих Героїв АТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 24 грудня, у фойє Кіровоградської обласної філармонії відбувся благодійний бал, організований Ротарі Клубом Кіровограда.

Метою проведення благодійного балу є збір коштів на подарунки дітям загиблих Героїв АТО з Кіровоградщини.

Президент кіровоградського Ротарі Клубу Василь Нудний розповів, що Ротарі – благодійна організація, яка постійно проводить заходи на підтримку тих, хто цього потребує. Клуб має спільні проекти з Німеччини, Іспанією, Америкою й Нідерландами. “Ми щодня допомагаємо нашим бійцям на Сході України. Але зараз, у передноворічний час, хочемо створити казку для особливих обдарованих дітей у сім’ї яки прийшло горе. Також плануємо у цьому році допомогти дітям-сиротам з Новомиргороду”, – поділився планами Василь Нудний.

Розпочалась програма історія дітей, яким і збирали кошти під час балу. У бажаннях синів і дочок загиблих Героїв АТО не було нічого надзвичайного: набір для творчості й хенд-мейду, власне кімоно й нунчаки, мікроскоп, приладдя для столярства. Усі дітки, не зважаючи, на велике горе, продовжують розвиватись і творити, а дехто, як от 15-річний син одного з загиблих воїнів, стає опорою для своєї сім’ї.

Першими свій вальс представили вихованці ансамблю “Конвалія”.

Усі присутні ротарійці мали можливість навчитись базовим основам вальсу у парі з тацюристами ансамблю.

За словами голови ГО “Фортеця” і одієї з організаторів балу Юлії  Шкурупій, традиція балів є давньою у Клубі Ротарі. “Позаминулого року була Революція Гідності, а минулого – активна фаза АТО. Як то кажуть, не до балів. Тому у цьому році ми вирішили поновити цю традицію, але подарувати не цукерки, а гідні подарунки: саме те, що діти хочуть побачити під ялинкою. Сподіваємось, що з наступного року ця традиція матиме своє продовження”.

Під час балу проводився благодійний аукціон на якому були представлені вироби дітей загиблих Героїв АТО і учнів кіровоградських шкіл.

Також було проведено розіграш чашок, шарфів і футболок з символікою кіровоградського Ротарі Клубу.

Як говорить Юлії Шкурупій, усі артисти, які брали участь у програмі, самі запропонували допомогти у його проведенні. Так, камерний оркестр “Концертіно”, задав перед початком балу необхідний тон класичними композиціями.

Своїм потужним сопрано зачарувала присутніх Вікторія Задворна, лауреат Міжнародних конкурсів і запрошена солістка Сіті-опери (Сан-Франциско, США). Не менш вражаючими були і виступи Анни Твердоступ і Ярослава Страшного.

Усі бажаючи мали нагоду отримати майстер-клас від “гуру вальсу” (за словами ведучої) Ігоря Спінула.

Загалом під час благодійного балу було зібрано  понад 28 тис грн. Тож можемо впевнено говорити про те, що діти, заради яких і проводились бал і аукціон, отримають такі бажані подарунки.

Більше фото тут.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар