Серіал про Кіровоград потрапив у список забороненої російської пропаганди

kinopoisk.ru

Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно протягом вересня-жовтня 2015 року відмовило в державній реєстрації серіалу про Кіровоград – «Синдром дракона» (режисер Микола Хомерікі, 2012 року). Сценаристом фільму виступив кіровоградець – Юрій Смірнов.

Про це повідомляється на офіційному сайті Державного агентства України з питань кіно.

«Ця робота, яка триває вже другий рік, спрямована не лише на зменшення впливу російської пропаганди, ідеології на свідомість наших громадян, але й на стимулювання і створення передумов, зокрема й економічних, для виробництва власного кіно- телеконтенту належної якості та змісту», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

“Синдром дракона” (12 серій) – сюжет фільму заснований на реальних фактах, пов’язаних зі знахідкою в 1993 році в невеликому українському місті Кіровограді величезної колекції старожитностей, вартістю близько мільярда доларів, що належала звичайному електрикові Олександру Ільїну, а також на матеріалах розслідувань, гіпотезах і домислах, що з’явилися з цього приводу за п’ятнадцять років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар