“Баба Єлька” презентує мандрівну фольклорну фотовиставку у Маловисківському районі

фото учасників проекту "Баба Єлька"

У суботу, 6 липня, о 19:30 у селі Пасічному Маловисківського району на березі ставу команда проекту “Баба Єлька” презентує мандрівну фотовиставку “У пошуках рідної пісні”. Етно-волонтери представлять 30 душевних світлин з різних експедицій Кіровоградщиною, розкажуть про свої подорожі, знайомство з надзвичайними мешканцями українських сіл, поділяться планами на найближче майбутнє. 

Про Першій електронній газеті розповіли учасники проекту.

Фотовиставка відзеркалює головну ідею “Баби Єльки” – віднайти, зафіксувати й показати українцям автентичні народні пісні, що збереглися на теренах Кіровоградщини. На більшості світлин зображені бабусі, котрі досі пам’ятають і співають прадавні пісні, яких не торкнулася радянська пропагандистська рука.

Автори фото – волонтер Корпусу Миру в Україні Майкл Ендрюс та кропивницький фотограф Олександр Майоров.

“Для когось українська народна пісня – це щось забуте і несучасне, а для когось – це цілий Всесвіт, спосіб ідентифікації і самовираження. Ми вирішили об’їздити всю Кіровоградщину у пошуках автентичних народних пісень, що збереглися у нашому краї, записати їх і показати вам. Це – наші найбільші скарби, наші джерела, наша глибина”, – говорять засновниці проекту.

Село Пасічне обрали для презентації не випадково. Саме тут у жовтні 2018 року місцеві жіночки Галина і Людмила Галагози вперше погодилися для команди “Баби Єльки” розтопити піч і провести майстер-клас із випікання хліба.

Нагадаємо, проект “Баба Єлька” отримав статус ГО.

Читайте також: Чим займається американець з Кентуккі в Кропивницькому

d27cfd28f4caa64b547c4a43932e80ce.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар