На Feel Fest у Кропивницькому відбулася “зустріч поколінь”

Учора, 4 жовтня, в рамках «Feel Fest 2017» у ЦДПУ ім. В. Винниченка відбулася зустріч випускників та студентів спеціальності видавничої справи та редагування. Це третя щорічна зустріч, яка цього разу частково змінила свій формат.

За чашкою чаю різні покоління поговорили про перспективи в кар’єрі, подорожі, студентське життя та його особливості.

За словами організатора Ірини Ткаченко це вже третя зустріч випускників різних років, яка цьогоріч проходить у рамках «Feel Fest 2017»:

«Але це перша зустріч випускників зі студентами першокурсниками. Ми дуже пишаємось, що випускники радо відгукуються на пропозицію. Ми хочемо, щоб студенти уже зараз бачили перспективи навчання, вміли оптимізувати час, користувалися студентськими можливостями. Заходи такого формату відбуваються за чашкою чаю та смаколиками. Зустріч – це не спосіб помірятися досягненнями, а засіб передання досвіду. Першокурсникам було корисно обмінятись контактами та побачити професію трішки ширше».

Хтось із випускників пов’язав своє життя з журналістикою, а хтось – ні, а ще деякі обрали щось подібне. Наприклад, Галина Артеменко веде свій Food-блог, де описує рецепти власних страв. Окрім того, разом одногрупницею Іриною Івановою організовують кулінарну школу. Ірина, до речі, спробувала себе у різних сферах журналістики, але зараз працює координатором проектів у школі програмування. Ще одна їхня одногрупниця Ольга Цимбаліст працює із книгами. Раніше кафедра готувала фахівців саме видавничої справи. Ольга зараз є редактором у місцевому видавництві.

Ще один випускник повернувся на рідну кафедру вже викладачем – Роман Базака каже, що подібні зустрічі в перспективі покращують відносини викладачів та студентів.

«Виступ перед студентами на парах та зустріч як випускника, це абсолютно різні речі. Під час зустрічі помітно зник педагогічний бар’єр. Питання першокурсників стосувалися мене, як особистості, а не викладача. Відчувалася душевність та відкритість, яка допомагала відкритому діалогу», – сказав Роман Базака.

Першокурсник Юрій розповів, що такі насичені зустрічі надихають та формують особистість.

«Зустріч з випускниками дала мені розуміння, що журналістика може бути різною. Обговорення питань долі та життєвого вибору – дуже актуальні для першокурсника».

  

    

Юрій Дубограй для Першої електронної

Фото: Ольга Ткаченко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар