Екс-секретар Кіровоградської міськради Володимир Смірнов розповів про причини свого звільнення

Екс-секретар Кіровоградської міської ради Володимир Смірнов розповів про причини свого звільнення і про роботу на посаді секретаря.

“Однією із головних функцій секретаря є забезпечення рівних можливостей та умов для кожного депутата, незалежно чи він в більшості, чи в опозиції. Бо за кожним депутатом – його округ і його виборці – містяни. І я це сприйняв надзвичайно серйозно…

Наступне, що було принциповим для мене, – дотримання домовленостей. Саме тому, я підтримував кандидатуру Колісниченка, навіть у розріз із позицією інших представників “Самопомочі”. І ще для мене було надзвичайно важливим питання нового регламенту. Бо я був його ініціатором і дуже багато зусиль прикладав до його розробки і проштовхування”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук екс-секретар міськради.

Читайте також: Володимира Смірнова виключили з власної депутатської групи

Смірнов також стверджує, що ситуація з його звільненням крутиться навколо регламенту міськради 7-го скликання.

“На погоджувальній нараді, за день до сесії, міський голова знімає два питання по комісії ЖКГ і підтримує пропозицію Волкова перенести питання регламенту з позиції 2 в порядку денному на позицію 170. Тобто, в кінець.

Я не погоджувався, настоював на збережені попередньої домовленості, що це засідання присвячене РЕГЛАМЕНТУ і це питання не може бути останнім. Та мер до уваги, на жаль, не взяв.

Тоді, я звернувся до депутатів Європейського Вибору, з пропозицією відстояти моє питання, і врешті решт стати групою, яка може відстоювати свої питання, навіть врозріз із позицією мера. Депутати мене попередньо підтримали, та стояло питання як це робити, і де взяти більшість.

У форматі існуючої так званої “більшості” було зрозуміло з погоджувальної наради, що підтримки немає. Тоді, я звернувся до групи “Рідний Край” і до “Опозиційний блок”. Депгрупи цікавило входження їх депутатів в комісію ЖКГ, і ми домовились про створення ситуативної більшості на 3 питання: регламент і комісії.

Я вбачав у прийнятті регламенту “умовною опозицією” як правильний і практикований у світі досвід. Бо регламент прийнятий опозицією – це хороший, демократичний регламент… Та, на жаль, у найвідповідальніший момент, коли вже розпочалося голосування за порядок денний, отримав повідомлення від Радикалів: “Ми не підтримаємо”. І ситуативну більшість було провалено”.

Читайте також: Список депутатів, які хочуть позбутися секретаря міської ради Володимира Смірнова

Закінчує свою розповідь Володимир Смірнов оптимістично: “Мене звинуватили у тому, що я продався і бозна ще в чому, виключили з “Європейського Вибору” і зняли з посади секретаря міськради.

Я намагався створити реальну депутатську групу, яка би могла не прогнутися і відстояти свої інтереси. Висновки кожен робить свої. Я свої.

Для мене ця посада ніколи не була і не могла бути тим важелем, яким мене можна тиснути, чи тим гачком за який мене можна смикати. Адже коли постає вибір між принципами і посадою – я залишаюсь на своїх принципах”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар