У новому році зарплата голови Кіровоградської облради дещо збільшиться

На сайті Кіровоградської обласної ради від 4 січня з’явився проект рішення, відповідно до якого збільшиться заробітна плата Олександра Чорноіваненка. Підвищення зарплати пов’язане з тим, що голові облради присвоєно 1 (перший) ранг посадової особи місцевого самоврядування.

У декларації про майно та доходи, що розміщена на сайті Кіровоградської обласної ради вказано, що у 2014 році Олександр Чорноіваненко заробив 157 150 грн – приблизно  13 тис. грн на місяць.

На скільки зросте зарплата Олександра Чорноіваненка у зв’язку з присвоєнням йому 1 рангу посадової особи місцевого самоврядування у проекті рішення не зазначається. У 2014 році зарплата голови обласної ради складалася з п’яти джерел, з них 160 грн – надбавка за ранг:

– оклад (зарплата) 4 980;
– надбавка за ранг: 160;
– за вислугу років: 771;
– за інтенсивність роботи: 4 482;
– за роботу з таємними документами – 747;
– премія у розмірі 60% від окладу- 2988.

У проекті рішення пишеться:

“Відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 1996 року № 1295 “Про умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів” (зі змінами) встановити надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі 90 відсотків посадового окладу з урахуванням доплати за ранг.

Згідно з пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 30 червня 2005 року № 512 “Про оплату праці керівників Верховної Ради та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, обласних, Київської та Севастопольської міських рад” (зі змінами) здійснювати преміювання у розмірі 60 відсотків посадового окладу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 грудня 1999 року № 2288 “Про впорядкування умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів” надавати матеріальну допомогу на оздоровлення при використанні щорічної відпустки та матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати”.

Нагадаємо, у 2014 році Олександр Чорноіваненко пообіцяв передавати всю суму преміальних коштів на ремонт палат дитячої обласної лікарні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар