Райкович чи Стрижаков: поле битви № 350867

Другу добу в Кіровограді тривають баталії навколо остаточного підрахунку голосів виборців на виборах міського голови. Ленінська районна та Новенська селищна ТВК здали свої протоколи ще зранку 16 листопада, затримка лише за Кіровською ТВК, яка не може скласти свій підсумковий протокол через одну єдину дільницю – № 350867.

Від самого ранку 16 листопада там тривають, не побоїмося цього слова, «розборки» двох претендентів на міського голову Кіровограда. І це логічно, адже від результатів на цій дільниці залежить загальний результат виборів.

Читайте також: У Кіровограді затримують оголошення результатів виборів міського голови

На даний момент, за офіційними даними Ленінської районної та Новенської селищної ТВК, і неофіційними даними Кіровської ТВК, з урахуванням відомих на цей момент результатів дільниці № 350867, перемогу на виборах Кіровоградського міського голови здобуває екс-регіонал, нині позапартійний, Артем Стрижаков. Його відрив від Андрія Райковича мінімальний – 255 голосів.

Отже, за офіційною інформацією Ленінської районної ТВК маємо такі результати: Андрій Райкович – 8 251 голос; Артем Стрижаков – 7 070 голосів виборців. У селищі Новому перемогу святкував також Андрій Райкович, за якого проголосували 865 людей. Артем Стрижаков отримав 767 голосів виборців. Як ми бачимо, за результатами цих двох ТВК перевагу має кандидат Андрій Райкович, але з невеликим відривом – 1 279 голосів.

Картину кардинально змінюють результати кандидатів на Кіровській ТВК – там, за неофіційними даними перемагає Артем Стрижаков з відривом у 1534 голоси виборців (Райкович – 15 698; Стрижаков – 17 232). І цього відриву Артему Стрижакову вистачає для загальної перемоги (Райкович – 24 814; Стрижаков – 25 069).

Враховуючи ці цифри, стає зрозумілим намагання штабу Андрія Райковича скасувати результати виборів на дільниці № 350867. Його довірені особи рясно засипають Кіровську ТВК скаргами, подають заяви до суду, спостерігачі вже по завершенню голосування знаходять численні, на їх думку, порушення, тощо.

Читайте також: Довірена особа Райковича подав до суду на одну кіровоградських ДВК

Читайте також: Районна ТВК не може скласти протокол через дітей

Читайте також: Команда Райковича програла позов проти членів ДВК

Спостерігачі Стрижакова, в свою чергу, скаржаться на втручання довіреної особи опонента Олександра Кришко і журналіста газети «Солідарність» Віталія Фросіняка у роботу ДВК № 350867. Відповідні скарги вчора було зареєстровано у Кіровській ТВК. Свою роботу члени Кіровської районної комісії продовжать сьогодні о 17.30. Нагадаємо, вчора засідання було перервано через стан здоров’я голови комісії Володимира Глухого.

Читайте також: Голові Кіровської районної ТВК викликали швидку

Читайте також: Оголошення результатів виборів кіровоградського міського голови знову відклали

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар