Букет порушень зафіксовано на 830-тій дільниці

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 25 жовтня,  під час проведення місцевих виборів, однією з найпроблемніших дільниць стала дільниця № 830. Дільниця знаходиться у приміщенні школи № 20. За 6 годин проведення голосування, закон тут порушувався вже більше 5 разів.

Двічі виборці намагались винести бюлетені за межі дільниці: перший раз жінка мотивувала свій вчинок бажанням порадитись з сестрою за межами території дільниці. Другим порушником виявився чоловік, який зробив вигляд дуже заклопотаного і розмовляючи по телефону намагався пронести бюлетені повз представників ЗМІ. Варто зауважити, що представники органів правопорядку не виявили належної уваги до цих правопорушень.

Секретар дільниці Харченко Людмила реєструвала спостерігачів як представників преси, не перевіряючи посвідчень. На зауваження кореспондента Першої електронної щодо цього прецеденту, Голова виборчої дільниці Хрупчик Оксана заявила, що списки складала не вона. Єдине, що зробила Хрипучик для з’ясування ситуації, – спитала одного  з присутніх спостерігачів, яку політсилу він представляє (при цьому навіть не попросила  пред’явити посвідчення).

Надалі до секретаря підійшла жінка, яка за декілька днів до виборів вже зверталась до комісії з проханням викреслити зі списку її сусідку, яка померла 19-го жовтня. Сьогодні ж прізвище сусідки знову було у списку.

Іншими порушеннями були помилки у списках виборців: тричі до голови дільниці звертались громадяни, прізвища яких були неправильно написані. Зателефонувавши до особи, яку пані Хрупчик назвала «куратором виборчого процесу» і отримавши від неї дозвіл, голова дільниці просто виправляла у списках прізвища на правильні.

Спостерігачі, присутні на дільниці від різних політичних сил, у цей час жваво розмовляли між собою, слухали музику, зосереджувалися на планшетах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар