“Свобода” зірвала голосування за підтримку блокади ОРДЛО у Кіровоградській облраді

Сьогодні, 17 березня, депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали рішення про Звернення до керівництва держави про підтримку рішення РНБО щодо торгівлі та транспортного з’єднання з окупованим Донбасом та у вимозі звільнення учасників блокади ОРДЛО.

У підсумку голосування “за” натисли лише 31 депутат з потрібних 33.

Загалом у залі зареєструвались 36 депутатів.

Перед голосуванням для виступу на засіданні на трибуну вийшов депутат від “Свободи” Руслан Степура, який заявив, що звернення, яке сьогодні мало розглядатися, є вихолощеним і не містить тих основних вимог, які раніше висували до обласної ради. Зокрема, Степура заявив, що у тексті звернення немає вимоги про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, а також немає жодного слова про визнання окупації Росією території України.

Деякі депутати та активісти звинуватили його у спробі зриву голосування, адже усі прийшли сюди для прийняття рішення.

Коли перейшли до голосування, депутати “Свободи” не голосували за це звернення.

Цей факт обурив ветеранів АТО та активістів, які прийшли на засідання. Вони заявили, що не випустять нікого із зали, поки рішення не буде прийнято.

Нагадаємо, що сьогодні у сесійному залі обласної ради проходить одинадцята позачергова сесія Кіровоградської обласної ради сьомого скликання. На розсуд депутатів винесли лише одне питання – “Про звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України”.

Депутати намагались ухвалити звернення Кіровоградської обласної ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, де обласні депутати вимагають підтримати рішення РНБО від 15 березня 2017 року щодо:

  • припинення переміщення товарів через лінію зіткнення;
  • забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного та металургійного комплексу України;
  • на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб і припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення;
  • провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продуктів з окупованого Донбасу на територію України;
  • припинити переслідування учасників блокади торгівлі з терористами та провести розслідування і перевірку фактів розгону і затримання учасників блокади торгівлі з окупованими територіями; відпрацювати дієвий механізм і вжити заходів стосовно негайного звільнення українських полонених.

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 10 березня, депутати Кiровоградської обласної ради вiдмовились підтримати депутатський запит свого колеги Артема Погребнюка, який пропонував визнати РФ окупантом та заборонити торгівлю з окупованими територіями на законодавчому рівні. Натомість, 16 березня, Президент України та секретар РНБО підтримали торговельну і транспортну блокаду Донбасу.

Поіменний список депутатів обласної ради, які раніше не підтримали блокаду торгівлі з окупованими територіями, ви можете знайти у нашому матеріалі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар