Президент України та секретар РНБО підтримали торговельну і транспортну блокаду Донбасу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото depo.ua

Сьогодні, 15 березня, секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що транспортна блокада окупованого Донбасу почнеться вже з 13:00 середи. А Петро Порошенко запропонував тимчасово повністю перекрити транспортне сполучення з окупованими територіями.

Натомість сьогодні під час сесії депутати міськради Кропивницького не проголосували за запит про підтримку учасників торговельної блокади та звільнення з посади міністра внутрішніх справ. А 10 березня депутати Кіровоградської обласної ради відмовились підтримати запит стосовно підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донбасу.


Як повідомляє 24 канал, Олександр Турчинов зробив заяву про підтримку блокади журналістам у Києві після засідання РНБО.

Як пояснив, Олександр Турчинов всі автомобільні і залізничні шляхи, що ведуть до лінії розмежування на Донбасі будуть перекриті до 13:00 середи, 15 березня.

“Хочу поінформувати вас, що на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України до 13:00 поточного дня будуть перекриті всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування силами Національної поліції, Національної гвардії”,
– повідомив секретар РНБО.

Вранці 15 березня відбулось екстрене засідання РНБО, на якому було ухвалене низку важливих рішень щодо торгівлі та транспортного з’єднання з окупованим Донбасом.

За його підсумками Президент України Петро Порошенко запропонував тимчасово повністю перекрити транспортне сполучення з окупованими територіями.

Також було ухвалене рішення про припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донбасу, а СБУ та НБУ мають добу, щоб проаналізувати і внести пропозиції щодо банків, в капіталі яких є частка державних банків Російської Федерації.

Депутати Кіровоградщини та Кропивницького за останній тиждень розглядали три питання, дотичні до теми блокади.
Жодне з них не було підтримане народними обранцями.

10 березня депутати Кiровоградської обласної ради вiдмовились підтримувати депутатський запит депутата Артема Погребнюка. Депутат пропонував визнати РФ окупантом та заборонити торгівлю з окупованими територіями на законодавчому рівні.

Зокрема, згідно пропозиції депутата передбачалося звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Мінiстрів України із закликом визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю з тимчасово окупованими територіями на рівні Закону України. За цей депзапит віддали голоси лише 23 депутати.

Нагадаємо, що громадські активісти та учасники АТО прийшли на засідання сесії обласної ради аби публічно донести свою вимогу до голови ОДА Сергія Кузьменка щодо блокади ОРДЛО.

10 березня, депутати Кіровоградської обласної ради відмовились підтримати запит свого колеги Олексія Мірошниченка стосовно підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донбасу. За цю пропозицію проголосували 22 депутати.
 
У разі підтримки цього питання, депутати облради направили б звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогами:
– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;
– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;
– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;
– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Зрештою, сьогодні, 15 березня, депутати міськради Кропивницького не підтримали запит свого колеги Геннадія Маламена, який пропонував підтримати учасників торговельної блокади та звільнити з посади міністра внутрішніх справ. За депзапит Маламена проголосували лише 13 депутатів. Громадські активісти, серед яких були і безпосередні учасники блокади, сприйняли це рішення вигуками “Ганьба!”.

Зокрема, депутат Маламен запропонував звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою звільнити затриманих учасників блокади, закрити кримінальні провадження проти активістів, а також звільнити з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна. Крім того у зверненні йшлося про законне визнання Росії окупантом і про розрив відносин з РФ.

За цей депзапит жодного голосу не дали фракції “Опозиційного блоку” , “Нашого краю” та “Рідного міста”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар