На Кіровоградщині на виборчій дільниці недорахувались 50 бюлетенів

Під час ранкового засідання о 7:20 на дільниці №350290 у Черняхіці, на якій проходять вибори до Соколівської ОТГ було виявлено недостачу 50 бюлетенів.

Про це повідомила прес-служба ГМ “ОПОРА”.

Голова комісії Володимир Калабанов повідомив, що під час підрахунку 16 грудня кількість була бюлетенів була 773. На теперішньому засіданні їх 723.

Про даний інцидент складено акт та викликано співробітників поліції, однак вони досі не приїхали.

Відповідно до частини 6 статті 74 Закону України «Про місцеві вибори» кількість виборчих бюлетенів для голосування визначається відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 12 днів до дня голосування, виходячи з кількості виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, з урахуванням резерву виборчих бюлетенів, що становить 0,5 відсотка від кількості виборців на кожній виборчій дільниці у такому виборчому окрузі. Кількість виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, визначається на підставі відомостей про кількість виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях, що отримуються територіальними виборчими комісіями, зазначеними у частині першій статті 75 цього Закону, від органу ведення Державного реєстру виборців після виготовлення таких списків виборців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар