Жителі Кіровоградщини “активно просять” облраду налагодити економічну співпрацю з РФ

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

24 жовтня в Єдиній системі електронних петицій з’явилося звернення до облради, у якому викладено надзвичайну важливість налагодження “здорових економічних відносин з РФ”. Наразі зібрано більше 1000 підписів, які, до речі, з’являються зі швидкістю по 3-4 підписи (а то і більше) за хвилину.

Автор петиції Михальчук Олександр Володимирович у своєму зверненні детально описує, як багато Україна, нібито, втратила через санкції між Україною та Росією. Наголошуючи на необхідності відновлення “здорових економічних відносин з РФ”, навіть посилається на слова міністерств та Президента.
Текст петиції подано без редакції:
“Шановний Олександр Анатолійович та депутати Кіровоградської області! До вас звертається ініціативна група мешканців Кіровоградщини як до народних обранців області. Ми просимо Вас донести до відома уряду України наше нагальне прохання, яке життєво необхідне нашій державі.
Важка криза настала в економіці України, яка знаходиться на порозі дефолту. Через брак коштів скорочуються соціальні програми та фінансування соціально-незахищених прошарків суспільства.
Найболючішим ударом для економіки країни стали санкції, введені владами України та Росії. Через це експорт українських товарів на ринок Росії скоротився у шість разів. Як повідомив у своєму виступі Президент України, це призвело до втрати 15 млрд. доларів США та зростання безробіття: скорочено від 90 000 до 120 000 робочих місць. Сьогодні реальне безробіття складає близько 37%.
Показник ВВП з 2014 року скоротився в два рази. Мінекономрозвитку України прогнозує, що зростання ВВП у другому півріччі 2016 року впаде з 1% до 0%. Одним із ключових факторів цього спаду Мінекономрозвитку визначає саме торгівельні обмеження з боку Росії. А через обмеження імпорту товарів, вироблених в Росії, сталося додаткове прискорення інфляційних процесів у національній економіці.
Україна, на фоні деградації інституціонального середовища, втратила десять базисних пунктів індексу Конкурентоспроможності національного бізнесу. Приблизно у півтора рази знизилася купівельна спроможність населення. Непослідовна економічна політика керівництва країни провокує зростання відсоткових ставок, яке склало дев’ять відсотків порівняно з кінцем 2013 року. Наразі немає можливості отримати позики від міжнародних економічних організацій, тож ситуація може спровокувати довгостроковий «голод ліквідності», ставлячи під загрозу можливість якого-небудь економічного зростання.
Історично важливою політичною подією стало підписання Асоціації з ЄС, але для економіки України ця подія поки що не дала реальних результатів.
Якщо об’єктивно оцінювати ситуацію, яка склалася в економіці країни, то можна зробити висновок, що для виходу економіки України з кризи потрібно якомога швидше ініціювати процес взаємного зняття зовнішньоторговельних санкцій та відновлення здорових економічних зв’язків. Для ефективної співпраці необхідно сформувати міжурядову робочу групу між Україною та РФ, яка буде націлена на розробку відповідної дорожньої карти. Для налагодження відносин з РФ, Україна має (як жест доброї волі) відновити пряме авіасполучення по маршруту Київ-Москва”.

Скриншот 04.11.2016 160953.bmp

Ось ще декілька скрінів:

Скриншот 04.11.2016 160519.bmp Скриншот 04.11.2016 160558.bmp  Скриншот 04.11.2016 160624.bmp Скриншот 04.11.2016 160633.bmp

До кінця збору підписів залишилось 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Жителі Кіровоградщини “активно просять” облраду налагодити економічну співпрацю з РФ

  1. Це явно якась фальшивка. Хай би відгукнувся хоч один реальний підписант.

Коментарі заборонені.