Жителі Кропивницького платитимуть за те, що платять комуналку

Із початку листопада жителі Кропивницького платитимуть комісію за сплату комунальних послуг. Кіровоградська дирекція УДПЗ «Укрпошта» розірвала договір з місцевими ЖЕО та ЖЕКами.

З 1 листопада жителі Кропивницького платитимуть не лише за комунальні послуги, а й за те, що сплачують їх у відділеннях поштового зв’язку.  Це стосується таких платежів: газ (з листопада минулого року), квартплата (багатоквартирні будинки) та вивіз сміття (для приватних домогосподарств).

Як розповіла начальник відділу послуг Кіровоградської дирекції «Укрпошти» Тетяна Трикозенко, вартість платежу для тих, хто бажає заплатити за комуналку у відділенні «Укрплошти», становитиме не менше 3 грн.

Нові тарифи для платників комунальних послуг:

Сума до 400 грн – 1,5% від суми комуналки, але не менше 3 грн;

Сума від 400 до 1000 грн – 1%;

Більше 1000 грн – 0,8%.

Оплата комунальних тарифів за водопостачання, світло та тепло і далі буде без комісії.

Причину розірвання договорів між «Укрпоштою» та деякими комунальними підприємствами області Тетяна Козенко пояснює тим, що закладений у тариф відсоток на безкоштовну сплату комуналки є нерентабельним для підприємства.

«Ми стримували ситуацію скільки могли. На сьогоднішній день, у зв’язку з тим, що існує субсидія, середня сума платежу складає 70-75 грн. Це не забезпечує по відсотках рентабельність нашого підприємства. Станом на 1 вересня собівартість сплати за комунальні платежі складає 1,5 грн. Так як зараз передбачено встановлення мінімальної заробітної плати у розмірі 3200 грн (наших листонош це також стосується), тому на 1 січня собівартість знову збільшиться. Тож ми направили до комунальних підприємств області  листи з проханням переглянути можливість переукладання договорів з «1,5%» на «1,5 %, але не менше 3 грн» за кожен прийнятий платіж. Якщо організація з тих чи інших причин відмовляється переукласти договір, ми вимушені його розривати», – розповіла Трикозенко.

За словами начальник відділу послуг Кіровоградської дирекції “Укрпошти”, 15 підприємств погодилися переукласти договори. ЖЕО і ЖЕКи відмовилися, тому вони й розірвали договори з ними.

Начальник  управління ЖКГ міськради Кропивницького Віктор Кухаренко доручив працівникам управління дослідити дане питання та проаналізувати, що буде вигіднішим для населення – підписати ЖЕО і ЖЕКам договір з «Укрпоштою», а відсоток сплачувати за рахунок збільшення тарифу квартплати чи щоб населення самостійно платило комісію за сплату комунальних послуг у поштових відділеннях «Укрпошти».

Читайте також: Кожна квитанція за комуналку в “Ощадбанку” буде коштувати жителям Кіровоградщини 3 грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар