Підозрюваний у хабарництві керівник Держгеокадастру Кіровоградщини вийшов під заставу

Андрій Піньковський під час судового засідання 23.06.2016

Керівник Держгеокадастру Кіровоградщини Андрій Піньковський, якого підозрюють у хабарництві вийшов з-за ґрат, виплативши заставу у розмірі 110 тис. грн.

Цю інформацію Першій електронній повідомили у прокуратурі області. Піньковський вийшов з-під варти у кінці минулого тижня.

Нагадаємо, у червні СБУ спільно з прокуратурою затримали Андрія Піньковського та Дмитра Якимчука під час одержання від представника фермерського господарства 14 500 доларів США за оформлення документів на оренду 62 га землі.

У червні Ленінський райсуд Кропивницького ухвалив рішення про тримання Пінковського під вартою строком два місяці, з можливістю виплати застави у розмірі 698 тис. грн. Згодом термін трмання під вартою продовжили. Але 18 жовтня Апеляційний суд Кіровоградської області частково задовольнив скаргу захисту. Рішення суду першої інстанції щодо тримання Піньковського під вартою залишили без змін, лише суттєво зменшили розмір застави – з 698 тис. грн на 110 тис. грн.

Зазначимо, що через відсторонення Андрія Піньковського від виконання посадових обов’язків, Держгеокадастр Кіровоградщини з 28 жовтня тимчасово очолив керівник Новоукраїнського районного відділу відомства Олег Прижигалінський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар