Кіровоградщина: новгородківський гуртожиток не користується популярністю серед переселенців

Новгородківський гуртожиток перед початком ремонту

Ремонт гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб у смт. Новгородка мають закінчити у листопаді-грудні 2016 року.

Про це повідомила сьогодні, 12 жовтня, радник Мінсоцполітики з питань внутрішньо переміщених осіб у Кіровоградській області Валентина Кулачко.

«Планувалося, що гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб, який будується у Новгородці, здадуть в експлуатацію у жовтні 2016 року. Але це буде зроблено дещо пізніше – у жовтні-листопаді поточного року”, – сказала Валентина Кулачко.

Причина затримки – у відсутності достатньої кількості людей, які висловили бажання там жити. Як розповіла Валентина Веніамінівна, гуртожиток розрахований на 150 сімей. Зараз на отримання кімнат у гуртожитку записалося лише 111 родин внутрішньо переміщених осіб (224 особи).

«Для того, щоб відкрився даний гуртожиток, треба щоб записалося 150 родин внутрішньо переміщених осіб для проживання у ньому», – повідомила Валентина Кулачко.

Радник наголосила, що основна категорія переселенців, які виявили бажання жити у новгородківському гуртожитку – це пенсіонери. Серед молоді він не надто користується популярністю, оскільки у смт. Новгородка немає роботи. На сьогоднішній день є містечку є лише 10 робочих місць для переселенців. Також у підвалі гуртожитку буде зроблено ряд приміщень, які можна використовувати як офіси для малого бізнесу – ремонт взуття, перукарня, ремонт і пошив одягу та т. п.

Довідково:

13 березня 2015 року Кіровоградська обласна рада підписала грантову угоду з Європейським Союзом на 711 тис. євро для капітального ремонту двох будівель у Новгородці – 5-поверхового гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб зі сходу та дитячого садка «Світлячок».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар