Кропивницькі спецпризначенці отримали медалі “За жертовність та любов до України”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 11 жовтня, напередодні Дня захисника України у Кропивницькому спецпризначенці отримали медалі від УПЦ Київського патріархату “За жертовність та любов до України”.

Владика Голованівський і Кропивницький Марк розповів Першій електронній, що сьогодні вони нагороджують 27 спецпризначенців, кандидатури для нагородження яких обирали волонтери. Із часів заснування нагороди було відзначено уже близько 400 військових Кіровоградщини.

“Саме свято День захисника України говорить про високу місію вашого служіння. Захищати – це завжди почесно, шановано і гідно. І я бажаю, щоб у ці дні ви, добре виконуючи свою місію, були всі учасниками славної перемоги нашого народу над агресором і учасниками розбудови нової держави, де панує мир, злагода, єдність. І, розказуючи навіть внукам про ці сумні трагічні дні нашої історії, люди завжди могли пишатися вашими вчинками, – зазначив у привітальному слові владика Марк. – Коли ми вшановуємо наше військо, ми розуміємо, що, можливо, у нас нема такого матеріального забезпечення, як мають інші армії, немає такої зброї. Але наша армія сильна духом. Тому що вона стоїть на захисті своєї Батьківщини, а не вчиняє акт агресії проти іншого народу. А там, де правда (де ми захищаємось) – там Бог. А там, де Бог – там перемога. А де перемога – буде з часом добробут буде і мир”.

Із 27 нагород одна – була вручена посмертно. Посвідчення до ордена із прізвищем Максима Латаєва отримала його мама. Присутні піднялися зі своїх місць, аби вшанувати пам’ять загиблого військового.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар