Кіровоградщина у лідерах по кількості створених опорних шкіл

Кіровоградська область займає перше місце по кількості створених опорних шкіл.

Про це повідомили під час педагогічної он-лайн конференції під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва, за участі Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслава Кириленка та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич – пише сайт КОДА.

Читайте також: Міносвіти дало відповідь на найпоширеніші питання про опорні школи

Наводячи статистичні дані, Лілія Гриневич зазначила, що Кіровоградщина у загальноукраїнському рейтингу за кількістю опорних шкіл посідає перше місце – в області створено 23 такі школи, загалом у державі – 142. Непогані показники у нашого регіону і стосовно закупівлі шкільних автобусів – 16 одиниць транспорту і четверте місце в рейтингу. Також четверте місце Кіровоградщина посіла за показниками охоплення дітей позашкільною освітою.

“Наше з вами завдання – забезпечити дітям з маленької школи можливість отримати конкурентоспроможну освіту, – підкреслив Сергій Коваленко. – Школа працює для дитини. У кожному селі не може бути університету, коледжу чи ПТУ – і до цього всі ставляться нормально. Так само в кожному селі не може бути академічної старшої школи, яка готує до вишів. Повинна бути початкова школа, базова, але 10 чи 11 класу з однією дитиною не може бути. Школа повинна забезпечувати дітям майбутнє, тому ми маємо гарантувати підвезення, або гуртожиток для старших класів при профільній школі”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар