Кіровоградщина: чому на Кременчуцькому водосховищі позеленіла вода?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото svetlovodsk.com.ua

Вода у Кременчуцькому водосховищі на Кіровоградщині повністю позеленіла. У Державній екологічній інспекції Кіровоградщини Першій електронній пояснили, це природне явище.

Як повідомляють журналісти видання “Світловодськ”, через позеленіння води на березі водосховища, де завжди було багато відпочивальників, наразі – немає нікого.

“Піщаний берег Кременчуцького водосховища, який в народі отримав назву Андрушчин яр, улюблене місце відпочинку світловодців і гостей міста влітку. До серпня, зазвичай. Сьогодні на березі немає нікого. Зелена вода нагадує брудну кашу. Стоїть шалений сморід. Район колишнього рибоколгоспу – картина аналогічна”, – пишуть журналісти.

У Державній екологічній інспекції Кіровоградщини Першій електронній пояснили, що скоріш за все це природнє цвітіння води:

“Через спеку водорості починають цвісти. Тому вода зеленіє. Така ж ситуація і більшості ставків”, – зазначили в інспекції.

Фото з інтернет-видання “Світловодськ”.

1470774171_svitlovodsk-green-water-3 1470774214_svitlovodsk-green-water-1 1470774234_svitlovodsk-green-water-5 1470774247_svitlovodsk-green-water-2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар