Мешканці Кіровоградщини можуть замовити ID-картку замість старого паспорта

Ілюстрація

Сьогодні, 3 серпня, Президент України Петро Порошенко підписав закон про введення в Україні ID-карт, що посвідчують особу. Закон відкриває можливість для всіх громадян України отримувати біометричні паспорти замість документів старого зразка (книжечки).

25 березня 2015 року уряд прийняв постанову про введення внутрішніх паспортів нового зразка. Згідно до Постанови, бланк паспорта громадянина України проводиться у формі пластикової картки типу ID-1 розміром 54 х 85,6 (± 0,75) міліметра, що містить безконтактний електронний носій. Відповідно до рішення уряду, до електронного носія вноситься інформація, зазначена на лицьовій і зворотній стороні паспорта, біометричні дані, параметри особи (оцифрованого зображення особи і оцифрованої підпису).

14 липня Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства щодо документів, які підтверджують громадянство України і посвідчують особу. Відповідно до прийнятого закону, паспорт буде оформлятися на десять років і містити текст українською та англійською мовами. У паспортах громадян України не будуть робити відмітки про реєстрацію шлюбу, а також про його розірвання.

Читайте також: Двоє кіровоградців отримали перші нові паспорти у формі ID-картки

Як повідомив голова МВС Арсен Аваков, ID-карти, що засвідчують особу отримуватимуть усі громадяни, починаючи з 14 років. З цього ж віку на чіп паспорта будуть записуватися у цифровому вигляді відбитки пальців – при отриманні внутрішнього документа за бажанням, при оформленні закордонного паспорта – обов’язково. Крім того, пластикові паспорти з чіпом дозволять обирати Президентів і депутатів в онлайн-режимі.
Перша ID-карта 14-річним буде оформлятися безкоштовно. Вартість виготовлення карток для інших осіб буде становити 100-160 грн.

Нагадаємо, після новорічних свят, а саме з 11 січня, Державна міграційна служба розпочала оформлення паспорту України у формі ID-картки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Мешканці Кіровоградщини можуть замовити ID-картку замість старого паспорта

  1. А як бути у випадках, коли вимагають надавати копію паспорта (1, 2 стор. та прописка)?

Коментарі заборонені.