Близько півтисячі кіровоградців не отримали дозволів на відключення від централізованого опалення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Представники ініціативної групи жителів Кіровограда, які бажають відключитись від централізованого опалення, стверджують, що міська влада, лобіюючи інтереси теплових компаній, не дозволяє півтисячі жителям міста відключитись від мережі.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив керівник ініціативної групи Валерій Кравченко.

Він заявив, що тричі засідання міської комісії з питань відключення від централізованого опалення не проводилося у визначений термін. Лише після наполягань людей, заяви яких мали розглядатись, вона відбулась.

“За результатами засідання тої комісії з 600 письмових звернень громадян щодо надання дозволу на відключення квартир від внутрішньобудинкових мереж ЦО 36-ти громадянам було надано дозвіл. По іншим 564-ом заявам голосування не було. Проте, голова комісії, заступник міського голови Олександр Мосін одноосібно прийняв рішення відмовити цим людям”, – заявив Валерій Кравченко.

За його словами, міські посадовці хочуть, аби людина, яка хоче встановити автономне опалення, збирала загальні збори мешканців дому, і вмовляла їх теж переходити на автономку. У іншому випадку, мешканець будинку не отримає дозвіл. Тобто, відключатись від централізованого опалення має весь будинок.

На думку керівника ініціативної групи Валерія Кравченка і адвоката Геннадія Чорногора, такі дії міської влади порушують конституційні права людини:

“Відбувається порушення конституційних прав людей на вільний вибір системи опалення”, – заявив Геннадій Чорногор.

За словами активістів, міська влада не має права чинити адміністративний тиск на громадян щодо вибору системи опалення.

Валерій Кравченко розповів, що ініціативна група містян наразі проводить анкетування з питань відключення від ЦО. Намети активісти поставили на площі Героїв Майдану та на площі перед міськрадою.

“За два дні ми опитали 250 кіровоградців. Переважна більшість підтримує право мешканців на вільний вибір системи опалення, а дії міської влади вважають незаконними”, – розповів активіст.

Представники ініціативної групи заявили, що звернулись вже з колективним листом з цього питання до різних інстанцій, лист винесуть на розгляд міських депутатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар