Кіровоградський пологовий будинок №2: “Тупа і хвора нація нікому не потрібна”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Пологовий будинок №2, який шляхом реорганізації намагаються приєднати до пологового будинку №1, зібрав журналістів, щоб висловити свою позицію стосовно цих змін.

Сьогодні, 16 червня, мав давати прес-конференцію головний лікар пологового будинку №2. Проте напередодні заходу погіршився стан його здоров’я, тому позицію колективу висловив акушер-гінеколог Геннадій Кахнов.

Колектив озвучив загалом ті ж аргументи, які нещодавно були надіслані до редакцій журналістів: економія під час реорганізації досить умовна; пологовий будинок №2 буде знищено, а не реорганізовано; більше 200 працівників втратять свою роботу.

Окрім того всього Геннадій Кахнов наголосив:

“Не все те, що заощаджується і те, що виражається у грошах, може бути обгрунтованим. Я поясню. Ми виділяємо гроші з бюджету на музеї, кінотеатри, які ніякого доходу не приносять. Але виділення є обгрунтованим, оскільки тупа і хвора нація нікому не потрібна. У даному випадку ми приходимо до нехорошої формули: одна школа, один дитсадок, одна лікарня, один пологовий будинок і один крематорій врешті-решт. З точки зору здорового глузду це вважається злочинним”.

Керівники підрозділів пологового будинку у свою чергу розповіли про те, що їх медзаклад є фактично незамінним у лікувальній сфері Кіровограда. Адже усі ліжко-місця у пологовому будинку №2 постійно зайняті. Наприклад, за 2015 рік мамами у стінах пологового будинку №2 стали 843 жінки. Наразі, очікуються 400-ті пологи у цьогорічному відліку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар