Кіровоградських медиків-мітингарів звинувачують у тому, що вони прогуляли роботу

У п’ятницю, 3 червня, під стінами Кіровоградської міської ради мітингували працівники пологового будинку №2, які за власними заявами отримали від головного лікаря відпустку за свій рахунок на один день. Крім того, головний лікар медзакладу Володимир Капко виписав сам собі відпустку. Про це сьогодні, 7 червня, на прес-конференції у міськраді повідомила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук.

“У п’ятницю, під час засідання міськради, до мене звернулись деякі депутати із проханням дати пояснення, чому працівники пологового будинку масово перебувають на мітингу, а не на роботі. Тому управління створило комісію, яка відбула на позапланову перевірку у медзаклад”, – розповіла Оксана Макарук.

Читайте також: Нардеп обіцяє ініціювати перевірку діяльності головного медика Кіровограда

За її словами, у результаті перевірки було з’ясовано, що 73 працівники були відсутні на роботі. Всі вони написали заяви на відпустку за свій рахунок на один день. Відповідно до заяв, головний лікар пологового Володимир Капко видав наказ, яким дозволив їм відпустки. Але цей наказ був виданий 2 червня, а деякі заяви на відпустку датовані 3 червня.

“Це явне порушення законодавства”, – заявила Оксана Макарук.

Крім того, за її словами, Володимир Капко сам себе відправив у відпустку.

“Головний лікар мав написати заяву до управління охорони здоров’я, адже управління є його роботодавцем. Я теж не можу сама себе відправляти у відпустку, бо маю конкретного роботодавця”, – запевнила Макарук.

За її словами, дії Володимира Капка паралізують роботу медзакладу.

“Чомусь головний лікар пологового вважає його своїм і використовує персонал медзакладу задля своїх інтересів”, – заявила начальниця управління.

Оксана Макарук також зазначила, що заява нардепа Лінька про те, що вона, нібито особисто прибула у п’ятницю до пологового, і погрожувала працівникам, є абсолютною неправдою. Вона запевнила, що той день весь провела на засіданні міськради, а потім працювала з групою депутатів у комісії. Як запевнила начальник управління, наразі нікого з працівників пологового, які пікетували міськраду 3 червня, не покарано.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар