Кіровоградська міськрада має свої плани на приміщення пологового будинку №2

Оптимізація, а точніше – закриття пологового будинку №2 ім. Святої Анни, вже вирішене питання. Начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук сьогодні, 17 травня, під час прес-конференції повідомила, що жодну одиницю медичного персоналу пологового будинку №2 не буде звільнено, а у корпусах медичного закладу збираються  створити амбулаторію гемодіалізу та перенести туди дитячу міську поліклініку.

«Одним з етапів оптимізації є створення повноцінного потужного пологового будинку у Кіровограді. На сьогодні ми маємо два пологових будинки, які мають максимально оптимізований ліжковий фонд: у першому – 110 ліжко-місць, у другому – 90,  – розповіла Макарук. – В умовах необхідності приведення ліжкового фонду до нормативів, маючи перевищення кількості нормативів гінекологічних та пологових ліжкомісць, ми повинні скоротити ще 45 ліжок гінекологічного профілю та 45 – пологового профілю. Це може призвести до того, що обидва пологові будинки можуть втратити свою повноцінну пологову сутність. У разі об’єднання – створюється потужний заклад на 160 ліжок, будуть функціонувати відділення патології, гінекологічне, операційне, пологове. Також це дасть можливість відкрити реанімаційне відділення.

Читайте також: Битва за пологовий будинок: кіровоградські медики проти медичної реформи

Крім того Оксана Макарук зазначила, що на приміщення пологового будинку №2 у міської влади вже є свої плани – там думають створити амбулаторію денного відвідування  для людей з нирковою недостатністю, оскільки обласна лікарня не справляється з кількістю пацієнтів, які потребують гемодіалізу.

Також в один з корпусів пологового будинку №2 планують перенести дитячу  міську поліклініку, яка зараз знаходиться в орендованому приміщенні, що не дає можливості міській владі вкладати кошти у її розвиток.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар