В авіакатастрофі поблизу Бангладеша загинуло двоє кіровоградців

На борту літака АН-26, який впав у море в Бангладеші, знаходилося двоє кіровоградців – 26-річний Іван Петров та 36-річний Андрій Куліш. Обидва загинули. Про це «Кіровоградській Правді» повідомив перший заступник генерального директора міжнародної акціонерної авіакомпанії «УРГА» Валерій Болотнов сьогодні, 10 березня.

“Всього на борту літака було четверо пілотів, двоє з них – наші, кіровоградські. Один борт-механік, інший – другий пілот. Командир екіпажу – з Криму, штурман – з Черкащини. Коли загиблих доставлять додому – поки не відомо, це довготривала процедура”, – сказав Валерій Болотнов.

Нагадаємо, вчора, 9 березня, у Бангладеші літак АН-26 зазнав аварії поблизу берегів Бангладешу. Він належав кіровоградській авіакомпанії «УРГА». Літак передали у лізинг компанії True Aviation. Цей літак перевозив креветки. Під час посадки відмовив один з двигунів, пілоти не змогли посадити літак з першого разу, авіасудно впало у море. До місця катастрофи швидко підпливли тамтешні рибалки.

Довідково

Міжнародна акціонерна авіакомпанія Air URGA створена в 1993 році на базі Державної льотної академії України (Кіровоград). Близько 15 років активно співпрацює з ООН у рамках програм з обслуговування її миротворчих місій. Серед програм – обслуговування миротворчих місій у Західній Сахарі, Грузії, Еритреї, Конго. Парк повітряних суден авіакомпанії налічує понад 20 літаків, переважно Ан-26 і Ан-24.

Військово-транспортний Ан-26 вантажопідйомністю 5,5 тонн (за кодифікацією НАТО: Curl – “Вихор”) розроблений в 60-ті рр. минулого століття в КБ “Антонов” (Київ, сьогодні – ДП “Антонов”). Є модифікацією Ан-24. Літак оснащений двома турбогвинтовими двигунами АІ-24ВТ і одним додатковим реактивним РУ-19А-300.

За даними з відкритих джерел, в 1969-1986 рр. на потужностях у Києві було побудовано 1403 од. Ан-26. У КНР на базі Ан-26 розроблено і випускається Xian Y-7.

Основні експлуатанти Ан-26 – ВПС країн колишнього СРСР.

За даними розробника, нині в експлуатації близько 180 од. Ан-26 в країнах колишнього СРСР, Східної Європи, Латинської Америки, Азії і Африки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар