На Кіровоградщині вчительку засудили за сепаратизм

Вчителя російської мови та літератури Знам’янської ЗОШ І-Ш ступенів №3 Наталю Артем засудили на 3 роки (умовно) за розповсюдження сепаратистських настроїв та ведення антидержавницької пропаганди. Вирок винесено 11 січня 2016 року Знам’янським міськрайонним судом. Судове рішення набрало законної сили 11 лютого 2016 року. Про це повідомляє Реєстр судових рішень. Незважаючи на судовий вирок, педагог з таким ім’ям і досі продовжує викладати у Знам’янській ЗОШ №3. Про це Першій електронній повідомили у приймальні навчального закладу.

Як повідомляється у Реєстрі судових рішень, у 2010 році педагог з зареєструвала сторінку у соцмережі “ВКОНТАКТЕ”, а розповсюдженням матеріалів із закликами до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, а також розповсюдженням матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України педагог почала у 2015 році, коли її запросили адміністувати спільноту «Кировоград Новороссия» та «Новороссия – наша земля/Русская весна».

У середині 2010 року, використовуючи власний ноутбук марки «Asus AGR», засуджена створила (із зазначенням дійсних ідентифікуючих даних) особисту сторінку «Натали Артем» у соціально-орієнтованому ресурсі мережі Інтернет «Вконтакте».

На початку 2015 року під час приватного листування з невстановленою слідством особою, що використовує у соціально орієнтованому ресурсі мережі Інтернет «Вконтакте» акаунт «Григорій Матвиенко», засудженій надійшла пропозиція щодо використання власного акаунту «Натали Артем» для інформаційного наповнення спільнот «Кировоград Новороссия» та «Новороссия – наша земля/Русская весна» з метою дестабілізації суспільно-політичної обставноки у регіоні. Погодившись із вказаною пропозицією, вчителька отримала права керівника (редактора) вказаних спільнот.

Сторінка, яку адмініструвала засуджена, вже видалена, але натомість існує інша

Потім, в кінці червня 2015 року, на акаунт «Натали Артем» надійшло повідомлення від особи, яка користується акаунтом «Григорий Матвиенко» з пропозицією розмістити в групі, де адмініструє педагог, три текстові документи під назвами: «Декларация о суверенитете Кировоградской народной Республики», «Акт о провозглашении государственной самостоятельности Кировоградской Народной Республики», «Конституція Кировоградской народной республики».

1 липня 2015 року о 18.08 хвилин засуджена, знаходячись за місцем свого проживання з ідеологічних мотивів ідеї створення «Кіровоградської народної республіки», використовуючи особистий планшет марки «Lenovo», будучи користувачем соціальної мережі «Вконтакте», за допомогою спеціально створеного акаунту «Натали Артем», маючи права доступу керівника антиукраїнських спільнот соціальної мережі «Вконтакте» «Новороссия-наша земля/Русская весна» та “Кировоград Новороссия”,  розмістила на «стіні» вказаних спільнот файл під назвою «Акт о провозглашении государственной самостоятельности Кировоградской Народной Республики».

Згідно з висновком спеціалістів № 8 від 14.07.2015 року, текстовий файл під назвою «Акт о провозглашении государственной самостоятельности Кировоградской Народной Республики», містить прямий публічний заклик до кожного, хто ознайомився з текстом даного документу, розпочати збройну боротьбу проти державної влади в Україні з метою зміни її конституційного ладу, що закликає до повалення існуючого конституційного ладу.

На підставі ст. 75 КК України горе-педагога засудили на 3 роки умовно з іспитовим строком на 2 роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар