Громада з Кіровоградщини відвоювала свого сільського голову в армії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У понеділок, 15 лютого, після трьох місяців боротьби з військовою системою мешканці Веселівської сільської ради Бобринецького району повернули до громади сільського голову – добровольця 72-ї Гвардійської Червонопрапорної окремої бригади Костянтина Секрета.

Цю інформацію Першій електронній газеті підтвердила заступник голови Бобринецької районної ради Наталія Сабліна.

Намагаючись відновити роботу сільради, жінка зверталася до журналістів, надсилала листи до ЦВК, Верховної Ради і Міністерства оборони, але результатів це не давало. Минулого тижня вона подзвонила на “гарячу лінію” штабу сухопутний військ України, розповіла про ситуацію, яка склалася. І вже за 2 доби Костянтина Секрета командирували до сільської ради для подальшого проходження служби і виконання нових посадових обов’язків.

Читайте також: Кіровоградщина: армія не відпускає сільського голову на роботу

Нагадаємо, 11 березня 2015 року Костянтин Леонідович Секрет (1972 р.н.) пішов добровольцем на фронт. Його прикомандирували до 3-го батальйону 72-ї Гвардійської Червонопрапорної окремої бригади. На місцевих виборах 25 жовтня минулого року його обрали сільським головою. Але командир батальйону не відпустив солдата  для виконання повноважень сільського голови.  Хоча це рішення цілком відповідало б Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей», згідно з яким «військовослужбовці, обрані на виборні посади до місцевих рад, прикомандировуються до відповідних місцевих рад із залишенням на військовій службі».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар