Учасники АТО зі Знам’янщини отримають законну землю лише за втручання Президента?

На Кіровоградщині, у селі Цибулеве Знам’янського району, демобілізовані учасники АТО не можуть отримати законні земельні ділянки через безпідставні відмови Держгеокадастру.

Ще у 2014 році Цибулівською сільською радою було виділено земельні ділянки у розмірі 2 га десятьом учасникам антитерористичної операції-мешканцям села. Проте, після направлення заяв про надання дозволу на розробку проекту землеустрою до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, усі за списком заявники отримали безпідставну відмову.

У Держгеокадастрі чомусь вирішили, що учасники АТО мають право отримати лише 1 га землі, хоча за законом мають право на 2 га. Як розповіли кореспонденту Першої електронної газети члени ініціативної групи активістів села Цибулеве, після цього, вони, за підтримки депутата обласної ради Наталії Ревенко, ще двічі звернулися з заявами до Держгеокадастру, але обидва рази результат був однаковий – всі 10 учасників АТО отримали відмову з ідентичним текстом:


д
ля збільшення – клікайте зображення

Також не допомогло і звернення на ім’я голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка. У відповіді чиновники ОДА радили віднайти іншу земельну ділянку, погодити її з місцевою сільрадою, а потім знову звертатись до Держгеокадастру.

Останньою надією учасників АТО та членів їх сімей є рішення, яке прийняла Кіровоградська обласна рада на останньому своєму засіданні, 14 січня. Розглянувши депутатський запит депутата обласної ради Наталії Ревенко, де вона просить вжити негайних заходів з вирішення проблеми надання законних земельних ділянок учасникам антитерористичної операції с. Цибулеве Знам’янського району, депутатський корпус став на сторону закону. Обласна рада підтримала вимогу депутата і вирішила направити запит  Наталії Ревенко Президенту України, Кабінету Міністрів України, Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру та до Головного управління Держгеокадастру України в Кіровоградській області для розгляду й відповідного реагування.

Тож наразі учасники АТО з Цибулевого Ротар Максим Володимирович, Махиня Анатолій Григорович, Клименко Сергій Володимирович, Давиденко Сергій Миколайович, Товт Олександр Михайлович, Накопюк Олександр Миколайович, Вакка Олександр Васильович, Назарчук Микола Михайлович, Назарко Ігор Володимирович та Черниш Микола Сергійович чекають реакції та відповіді зі сторони відповідних держструктур.

Сподіваємося, що законне право воїнів АТО на земельну ділянку для ведення особистого господарства буде реалізовано. У зворотньому випадку, як розповідають активісти села, воїнам, які захищали нашу державу від агресора на сході, доведеться «відвойовувати» його шляхом акцій протесту.

Дмитро Васильєв

Поширити:

Залишити коментар:

коментар