Жителі Кіровоградщини почали замовляти ID-паспорти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В Олександрії розпочато оформлення паспорта у формі ID-картки

Після новорічних свят, а саме з 11 січня Державна міграційна служба розпочала оформлення паспорту України у формі ID-картки. Термін його видачі, як обіцяли чиновники не перевищить  стандарт у двадцять днів. Отримати документ нового зразка, що посвідчує особу вже виявили бажання семеро олександрійців.

Як повідомив кореспонденту Першої електронної газети начальник Олександрійського міського підрозділу міграційної служби Станіслав Компанієць, станом на 14 січня за оформленням паспорту громадянина України у формі ID-картки до них звернулося семеро 16-річних осіб, які отримають його вперше.

«Згідно з чинним законодавством на даний час новий паспорт особам, які досягли 16 років, видаватимуть безкоштовно. Усім іншим громадянам, котрі звертатимуться за оформленням паспорта, до врегулювання законодавчих питань видаватимуть документ старого зразка у вигляді книжечки. Вартість його поки що остаточно не відома», – зазначив Станіслав Компанієць.

Що стосується мешканців Олександрійського району, то як поінформував начальник районного підрозділу міграційної служби Геннадій Самойленко, їм поки що видаватимуть паспорти старого зразка, адже обладнання для оформлення нового документу у підрозділі ще не встановлено. Однак процедура запровадження нового паспорта – розпочата.  Реалізовувати її планують вже найближчим часом.

У цілому ж,  для оформлення нового документа 16-річним громадянам необхідно звернутись до підрозділу УДМС за місцем реєстрації та надати свідоцтво про народження. Обов’язкова заміна паспорта громадянина України старого зразка на IDкартку не передбачена.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар