Від пелюшок до пістолета – як багатодітна мама тести в кіровоградську поліцію здавала (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Нова поліція Кіровограда. Хто ті люди, які претендують на 250 вакантних місць патрульної служби? Перша електронна розповість сьогодні про молоду тендітну блондинку, яка лишає вдома трьох діток, щоб охороняти спокій кіровоградців.

На останньому курсі кіровоградського педуніверситету Альона народила свою першу донечку. Зараз Альоні 28. Вона багатодітна молода мама – має дві донечки та сина. Найстарша – першокласниця, а молодшому синочку ще не виповнилося і трьох років.

Родина підтримала Альону в її бажанні спробувати свої сили в новій поліції і відпустила зі словами: “Кожному дорослому – по одній дитині. Впораємось”.

І діти теж підтримали матусю. На знак підтримки розкидали по квартирі пістолети і машинки з мигалками та ввели у графік нову гру – поліція.

Характер проявився у виборі професії

Альона з дитинства більше товаришувала з хлопцями. Хлопчачі компанії, хлопчачий одяг, ігри у слідчих та козаків-розбійників далися взнаки. Тож тендітна блондинка ще зі школи мріяла працювати в правоохоронних органах.

“Здобути цю професію в стінах вишу не склалось. Вступити на державну основу, мені здавалось, було неможливо – важкий фізичний відбір. А на комерційне навчання коштів тоді не було. До того ж мама мене збила з цієї думки, мовляв: для чого тобі там в казармі жити. Тоді так склалося, що я вступила на філологічний факультет КДПУ. Але то все ж таки моя мрія…”

У 2009 році Альона закінчила КДПУ ім. Винниченка, факультет філології та журналістики. Державні іспити студентка складала вже з малечою на руках.  Відразу після навчання – пішла у декрет.

Читайте також: Нова поліція у Кіровограді: ціна престижу, секрети успіху та звільнені тіні (ФОТО)

“Снилась мені математика…”

математикаТестування лякало Альону задовго до початку: “Мені останнім часом часто снилася математика. Я її не любила в школі і навіть боялася самого вчителя. Снилось, що я складаю якісь іспити, навколо мене – невідомі люди, і ми всі розв’язуємо математичні задачки”, – розповідає Альона.

Перший тест перевіряє ерудованість кандидиатів, тож має кілька блоків питань. Із мовними конструкціями жінка з гуманітарною освітою впоралась без проблем, а от із цифрами довелося повозитись. Але і страшна математика для філологині минулась без валідолу, хоч і тести для неї були непростими: “Там були складненькі питання математичні. Добре, що в нас був аркуш паперу, ручка, ми могли щось там креслить, вираховувати”.

Після прискіпливого медогляду Альона перейшла до наступного етапу – фізична підготовка. “Там теж все було строго і чітко. Проте, наскільки я знаю, були такі, що не вписались в нормативи, але їх запрошували на наступний етап – на психологічні тести. (Я вже думала, що в них недобір чи якийсь резерв). Певно, і я в тому списку – в мене біг був теж не дуже. Мені самій не сподобався мій результат. Було дуже холодно – важко бігти”.

Щоб заспокоїти себе, Альона знайшла в Інтернеті загальну шкалу відміток, але за нею кандидатка біг на дистанцію (один із етапів фізтестів) ледь витягнула на трійку: “Хоча, кажуть, там дуже таких спортивних досягнень ні від кого і не очікували. Просто треба було показати свої намагання, старання.”

Читайте також: Кіровоградська Нова поліція складає нормативи з фізичної підготовки (ФОТО)

Кандидате, Ви хотіли би бути лісником?

лісникДо психологічного тесту Альона готувалась завчасно: “Вдома я намагалась пройти тест в Інтернеті. Він розроблений американськими психологами для перевірки правдивості. Питання в принципі всі ті ж самі були”.

У переліку близько 600 питань. Усі вони повторювалися через кожних 8-10 пунктів: “Питання ставилось ще раз, але вже в перекрученому вигляді, трішки перефразовані. Мабуть, щоб ввести в оману, щоб людина сама в собі заплуталась”.

“Дуже було багато питань таких, наче для шизофреників: “Чи хотілось мені щось із собою зробити: поколоть, порізать, підпалить”, “Чи хотілось мені стрибнути з висоти”, “Чи хотілось мені помучити свого кота”, “Чи приносить мені задоволення, коли близькі мені роблять боляче”. Ще дуже запам’ятались такі питання, які повторювались навіть тричі “Чи люблю я доглядати квіти”, “Чи хотілось би мені розводити квіти”. І питання: “Чи хотілось би мені бути лісником (дроворубом)”. Я так сама задумалась: який би вони зробили висновок, якби я сказала “так”.

Певно, такі питання ставились кандидатам у нову поліцію, щоб перевірити, чи не покинуть вони роботу заради вакансії у лісництві чи квітковому магазині.

Як я випадково “прогуляла” тест

“Прийшло мені запрошення на психологічний тест. А там ще дуже цікавий формат дати (зворотній): рік (там 2015), місяць (12) і число (09). Я звикла до стандартного запису дати. Я ж собі глянула – 12, не подивилася на те «нуль дев’яте». Відразу задоволена, звоню мамі, кажу: «Запросили 12-го на тести». Вона сполошилась, що 12-те це ж субота. Але, наскільки я знаю, і в суботу проходили тестування. Ну, все – готуюсь до 12-го. Тоді думаю: зайду ще раз подивлюсь, щоб ніякі ж документи не переплутать. Коли додивилась, що «09» це число, а не місяць. А було тоді вже 10-те. У мене відразу істерика, сльози.

На гарячій лінії мені порадили пошукати свого куратора і пояснити ситуацію. Звісно, я могла там набрехати, що дитина захворіла, чи в кому я впала, наприклад, – жартує Альона, – але ж не хотілось брехати. Знайшла я куратора нашої групи. Мене всю трусить, кажу: переплутала, що робити. А він мені: “Та чого ви так переживаєте? Здасте он із наступною групою завтра”. Я зраділа, що мені пішли назустріч”.

фото з першого дня відбору в Кіровограді

Очікування-реальність

“Мені все дуже сподобалось. Мені здалось, що там було дуже багато “поблажок”. Я ось зараз передивляюсь багато відео з Черкас чи Чернівців. Там люди протестують проти результатів. Я от проходжу всі етапи успішно, хоча і були деякі погрішності. Але бачу, що в принципі, на них багато закривають очі поки що. Десь там щось недотягую, зокрема, на фізичному тесті. На медогляді були проблеми з вагою. Треба мати не менше 55 кг, а в мене така вага була тільки під час вагітності. Тим паче, що я відразу тих 10 кг скидала за два-три тижні”.

Тож очікування-реальність зійшлись у враженнях Альони. Нова поліція Кіровограда не встигла розчарувати кандидатку поповнити ряди структури. Альона – молода багатодітна мама, у якої після навчання в університеті була одна робота – оберігати своїх діток. Тепер вона вирішила спробувати себе в подібній справі більшого масштабу – поліції Кіровограда.

“Якщо відмовлять, я ображатись ні на кого не буду. Поліцію любити буду”, – говорить Альона.

Хоча таки сподівається, що зможе стати кіровоградською жінкою-поліцейським. А зараз, поки діти граються машинками з мигалками, молода мама дивиться телепрограми  про поліцію та подумки приміряє форму.

Ольга Ткаченко, Перша електронна

Історії кандидатів у Нову поліцію Кіровограда читайте  згодом на Першій електронній

Поширити:

Залишити коментар:

коментар